Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Hosting serverów minecraft : pixelteam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mam bardzo spory problem.

Problem rozpoczął się od dnia wczorajszego i polega on na tym iż kupiłem server minecraft pakiet wood na hostingu pixelteam.

Gdy już zakupiłem server chciałem sobie wraz z kolegą na nim pograć...

Gdy wpisywaliśmy IP naszego servera który jest podany w panelu TCAdmin przenosiliśmy się na server kogoś obcego. (to napewno nie był nasz server)

A mi na skrzynkę e-mail przychodziły wiadomości pt: "limit błędnych zapytań został przekroczony na 37.59.24.236"

Dlatego zwracam się z prośbą do was czy moglibyście mi w jakiś sposób wytłumaczyć o co z tym chodzi i mi w tym pomóc ?

Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM :)

Opublikowano

Napisz do supportu z prośbą o naprawienie problemu. Prawdopodobnie coś na serwerze(bo one są chyba wspólne)się zepsuło i przekierowuje cię na IP z maila.

Albo spróbuj dołączyć do gry o IP dostępnym w mailu i sprawdź czy to rzeczywiście serwer na, który cię przekierowuje. Napisz do supportu z zapytaniem. Przedstaw problem i tylko oni mogą temu zaradzić.

aw

Opublikowano

Chodzi mi o to, abyś dołączył z kolegą tak:

Kolega - IP z panelu

Ty - Ip z maila

Zobacz czy to ten sam serwer.

I napisz do supportu.

aw

Opublikowano

Czyli zwykły minecraft? Czysty silnik z minecraft.net?

Jeżeli tak, to zostaje tylko kontakt z supportem i wyjaśnienie tego. Bo wina leży po stronie serwera.

aw

Opublikowano

ja niewiem czy on jest z minecraft.net nie znam się ;( ale jak zakladałem ten server to pisało standardowy server minecraft

na stronie pisze że typ servera to Zwykły - standardowa usługa Minecraft

Opublikowano

O tym decyduje nazwa pliku jar. Tzn. bukkit.jar - bukkit(pluginy), minecraft_server.jar (zwykły) itd. 

Napisz do supportu jaki masz silnik i że serwer przekierowuje na inne ip.

aw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...