Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co myślicie

Gość krystian42423

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Czy pograliscie na serwerze pvp/dzialki/sv

2.Czy taki serwer bedzie popularny/orginalny

3.Co musi byc aby taki serwer byl grywalny

4.Co musi byc na spawnie

5.Czy drop ze stowna ma byc duzy/sredni/maly

6.Czy jak uzyje pluginu plotme to bedzie dobrze czy zle ;)

Opublikowano

1.Takich serwerów pełno, ALE są do dupy, więc jak się postarasz to będziesz miał dużo graczy, wystarczy parę oryginalnych plugninów.

2. Popularność ,a oryginalność to 2 różne rzeczy np. serwer zareklamowany przez Youtubera będzie miał dużą popularność ,a niezareklamowany mniejszą. Wszystko zależy też od jakości. A oryginalny to serwer nie jest więc tak jak w pkt. 1 wprowadź parę ciekawych autorskich pluginów.

3. - jakość

- świeżość

- atmosfera

4. Spawn to już zależy na pewno oryginalny :D

5. Pvp i działki to coś pomiędzy czyli średni drop

6. Nie mam pojęcia tutaj by się przydała ankieta.

Opublikowano

1. Pewnie. Jeśli tylko będzie ogarnięta administracja i vip nie będzie miał heala, 50000000 stacków diamentów itp.

2. Może być popularny jeśli o niego zadbasz. Zrobisz dobrą reklamę i będziesz organizował wiele eventów. Serwery z działkami zawsze kojarzą mi się z eventami. To naprawdę potrafi przyciągnąć graczy, ale wymaga czasu.

3. Co musi być aby był grywalny? Chyba nie za bardzo rozumiem. Żeby był grywalny to nie może mieć lagów i błędów xD Ale myślę, że chodzi tobie o przyciąganie graczy, więc się powtórzę: eventy, może też ciekawa mapa.

4. Wyraźna informacja czego dotyczy serwer. Ostatnio zauważyłem, że ludzie robią spawny, gdzie widać tylko informacje o vipie i jest to bez sensu. Ja, wchodząc na serwer, chcę wiedzieć na czym polega rozgrywka. Jakie komendy mogą wpisywać i do kogo się zwracać w razie potrzeby.

5. To już zależy od ciebie. Na serwerze z działkami pewnie będzie jakiś sklep, więc możesz zrobić łatwy drop i niskie ceny lub odwrotnie.

6. Ja uważam, że bardzo dobrze. Plugin jest bardzo rozwinięty i nie zawiera błędów. Może pomyśleć o wprowadzeniu aukcji, bo niewielu się na to pisze, a plugin umożliwia taką konfigurację.

Pozdrawiam 

Opublikowano

1. Nie, mi nie pasują gildie + działki. Jak jeden tryb to jeden.

2. Nie.

3. Ciekawe rozwiązania/pomysły.

4. Wszystkie niezbędne informacje i schludny/ładny spawn. Nie mówie tu o domach z cobbla.

5. Według mnie mały, bo gracz pogra 3 dni i ma wszystko na full i mu się nudzi..

6. Raczej możesz użyć ;>

Opublikowano

1. pvp - ak nie bedzie pan2win to czemu nie

dzialki/sv - racze nie

2. Popularny bedzie jak gdzies zareklamujesz, a orginalny raczej nie, bo takich serwerow jest duzo jednka gdy bedzie dopracowany to moze byc orginalny i popularny

3.Ogarnieci gracze, ktorzy nie pisza 'muj' (nie pozdrawiam serwer co skrytykowalem w prezentacji serwerow)

Admini ktorzy znaja sie na byciu adminem i wiedza cos na temat serwera (np. jak wyglada spawn (rowniez nie pozdrawiam tego samego serwera)

Brak lagow, a jak veda to drobne, a nie zo 1 minute pare lagow, ze nic nie mozna zrobic (tak, tak nie pozdrawiam)

Odpowiednio dobrane i skonfigurowane pluginy i skrypty, ktore chociaz w czesci sa autorskie, lub skonfigurowane samemu (wiesz co tu ma byc)

4. Dla wszystkich:

Regulamin

crafting box (crafting table)

enderchest

PVP:

enchant

komendy

SURVIVAL:

guzik na losowe tp

enchant (opcionalnie)

DZIALKI

poradnik jak zalozyc dzialke

5. To zalezy, na malym graczom nie zechce sie kopac, na duzym szybko sie znudzi i po chwili prawie stack koxow (znowu nie pozdrawiam). Wiec najlepiej sredni okolo 2-4% na zloto (sztabke nie blok! (nie pozdrawiam wiecie co))

6. Ludzie nie zabija, zwlaszcza ze ja nie znam innego pluginu na dzialki, pozatym plotme jest uzywany na wiekszosci serwerow, nie wazne czy na FB czy creative. Wiec uzywanie tego pluginu nie spowoduje ze gracze nie beda grac.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

zrób jakieś niewielkie pomieszczenie, kopułę otwartą z czterech stron. Każda droga prowadziłaby do kolejno: strefy vip, warpów, działek, pvp/sv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...