Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym przedstawić wszystkim poradnik [ BOT Muzyczny "Channel Commander" ] napisany w stu procentach [ 100% ] przeze mnie! Zakaz kopiowania go na inne fora bez wyraźnej zgody autora czyt. @KaaCeeQ

Poradnik napiszę w punktach oraz dodam do każdego punktu odpowiedniego screen'a ustawień.

1. Tworzymy bota muzycznego (na swoim komputarze lub na vps zależy kto gdzie chce)
    Music BOT na komputerze: By @Yirumas http://www.mpcforum.pl/topic/1124938-bot-muzyczny-dla-dj-virtual-audio-cable/
    Music BOT 24/7 (VPS): By @SuperEzio http://www.mpcforum.pl/topic/1094189-bot-muzyczny-247/
  2. Przechodzimy do "Settings", "Options" lub po prostu wciskamy "Alt + P"
    902741419266849992255.png
  3.  Szukamy zakładki "Whisper" (wybieramy ją)
    797031419266849992255.png
  4. Tworzymy nowy panel po przez wciśnięcie przycisku "New"
    304311419267202992255.png
  5. Wybieramy dowolny przycik ja wybrałem "CTRL".
    (Tu nie będę dodawał screena nie widzę potrzeby)
  6. następnym krokiem będzie wybranie opcji "Groups" w "Whisper to:" później zaznaczamy "Channel Commander" w "Group Whisper Type", ("Group Whisper Target:" wybieramy na jakie kanały ma grać radio ja mam ustawione "All channels").
    103301419266849992255.png
  7. Klikamy "OK"
  8. Puszczamy muzykę z bot'a
  9. Klikamy "prawym przyciskiem myszy" na swój nick wybieramy opcję "Channel Commander"
    271671419266849992255.png
  10. Po chwili pojawi nam się takie okienko:
    541601419266849992255.png
    Oznacza ono, że radio gra poprawnie. (wyjątkowo nie pokaże się gdy wyłączyłeś funkcję logu w kliencie ts3) :)

Oczywiście bot musi mieć uprawnienia do "Szeptania" tj. używania opcji "Whisper"
Odpowiada za nie uprawnienie:

i_client_whisper_power

Jeżeli ktoś ma jakieś problemy proszę pisać w komentarzach lub w wiadomości prywatnej, polecam też użyć znacznika @KaaCeeQ wtedy na 100% odpiszę, czasem mogę przeoczyć wasz post.
Jeżeli chcielibyście zobaczyć jeszcze jakieś poradniki napisane przeze mnie możecie napisać jakie byście chcieli a spróbuję je wykonać 138341419267939992255.png.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Najlepszy poradnik ! Ziomem jesteś !

@Yirumas tak by nie potrafił w swoich poradnikach :D

moje boty chodza po whisperze 24/7, nie musisz trzymac przycisku ;)

@Kuter123

@KaaCeeQ Gratuluję pomysłu i wykonania ;)

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

moje boty chodza po whisperze 24/7, nie musisz trzymac przycisku ;)

Byłem u cb na ts3 wiele razy i nie widziałem nigdy bota na cc ^^ No chyba że po tym poradniku już są  :D

PS: @Yirumas jak tam twój bot ? Skończysz go wreszcie czy dalej minie rok zanim ściągniesz od innych haha 

Opublikowano

Byłem u cb na ts3 wiele razy i nie widziałem nigdy bota na cc ^^ No chyba że po tym poradniku już są  :D

PS: @Yirumas jak tam twój bot ? Skończysz go wreszcie czy dalej minie rok zanim ściągniesz od innych haha 

I nigdy nie zobaczysz, bo nie masz praw do channel commandera.

Bot? Bot działa świetnie, tylko nigdy nie będziesz mógł go użyć. :)

Nastepne odpowiedzi proszę zgodnie z tematem, jak chcesz się pożalić to zapraszam na priv.

Kupa śmiechu, kolejny, który zazdrości, ze czegoś nie ma i wyładowuje stres w internecie. Pokaż, że umiesz chociaż tyle wtedy będziemy mogli porozmawiać.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A jak mozna zrobic zeby zbindowac tego channel commandera na bocie ? Bo ja musze trzymac przycisk w screenie tylko i bedzie gralo ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry poradnik... ale każdy to już umie prawda? Bo kto teraz robi ts musi mieć minimalną wiedze : >

Opublikowano

Dobry poradnik... ale każdy to już umie prawda? Bo kto teraz robi ts musi mieć minimalną wiedze : >

Nie, nie każdy to potrafi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze pół roku temu mój serwer cechowało to, że na żadnym konkurencyjnym serwerze nie ma muzyki na Channel Commanderze...

Nic nie trwa wiecznie. :D

Cóż... Poradnik bardzo dobrze napisany.

Opublikowano

Jeszcze pół roku temu mój serwer cechowało to, że na żadnym konkurencyjnym serwerze nie ma muzyki na Channel Commanderze...

Nic nie trwa wiecznie. :D

Cóż... Poradnik bardzo dobrze napisany.

Mój serwer podobnie tylko troche dłużej, niż te pół roku.

Fajny poradnik, ale dużo osób to umie.

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

• 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W poradniku punkt 10 :)

TO DOPIERO WYSKAKUJE GDY BOT NADAJE WHISPEREM NA CAŁY SERWER.

Jezeli to wyskakuje gdy bot nadaje whisperem to czemu mi nie wyskakuje ?

Ps po co piszesz na caps loku ? :??

Opublikowano

Przepraszam za odkop. Ale robię to po raz 5 i mi nie wyskakuje to okienko

Nie ma czegoś takiego jak odkop. 

Włącz channel commander (u siebie) 

384611463657929992255.png

Wciśnij przycisk jaki ustawiłeś zgodnie z punktem 6. (klawisz wciśnij na oknie z botem i przejdź na inną zakładkę (trzymając przycisk))

lub

Masz wyłączone okienko szeptu i ono po prostu Ci nie wyskoczy :D 

*Gdy bot działa i ktoś uruchomi opcję channel comandera :) 

Opublikowano

Przepraszam za odkop. Ale robię to po raz 5 i mi nie wyskakuje to okienko

Nie ma czegoś takiego jak odkop. 

Włącz channel commander (u siebie) 

384611463657929992255.png

Wciśnij przycisk jaki ustawiłeś zgodnie z punktem 6. (klawisz wciśnij na oknie z botem i przejdź na inną zakładkę (trzymając przycisk))

lub

Masz wyłączone okienko szeptu i ono po prostu Ci nie wyskoczy :D

*Gdy bot działa i ktoś uruchomi opcję channel comandera :)

Gdy mam włączone 2 zakładki 1 admin query serwera a 2 bota to gdy wlaczam channel comandera to robi czerwoną kropke tylko na admin query serwera. gdy mam 1 zakladke serwara na której jestem botem to nic nie robi. Ale cos mi mowi ten ziomek z ts3 z sound packa ze no whisper target failed. cos takiego....?

Opublikowano

Zaznacz więcej osób a nie tylko "admin querego".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...