Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia rang administracyjnych

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Siemano.

Aktualnie mam tak, że wszystkie osoby z rangą oznaczoną jako administracyjną ustawiają się na kanale alfabetycznie (czyli vip z nickiem na A jest wyżej niż SA z literką na B), potrzebowałbym zmienić to tak, żeby było rangami niezależnie od alfabetu - vip, SA, SSA, HA, etc. 

pytanie - jak?

Drugą rzeczą jest zrobienie tak żeby SA mógł dawać wszystkim rangi oprócz SSA w górę, SSA wszystkim oprócz HA w górę etc.

Opublikowano

Najpierw musisz włączyć zaawansowaną permisje.

Pozycję na kanale ustawiasz uprawnieniem Talk Power (i_client_talk_power), im większą wartość wpiszesz, tym osoba z tą rangą będzie wyżej.

Dodawanie rang ustawiasz za pomocą:

i_group_member_add_power

i_group_needed_member_add_power

Zabieranie ustawiasz:

i_group_member_remove_power

i_group_needed_member_remove_power

Bywalec
Opublikowano

Najpierw musisz włączyć zaawansowaną permisje.

Pozycję na kanale ustawiasz uprawnieniem Talk Power (i_client_talk_power), im większą wartość wpiszesz, tym osoba z tą rangą będzie wyżej.

Dodawanie rang ustawiasz za pomocą:

i_group_member_add_power

i_group_needed_member_add_power

Zabieranie ustawiasz:

i_group_member_remove_power

i_group_needed_member_remove_power

Jakkolwiek bym nie zmienił add i remove power'a cały czas jest coś źle, zmieniłem SA add power na 40, zarejestrowanemu needed add power na 10, właściciel ma needed ad power na 75, SA nie mógł dać rangi nikomu włącznie z zarejestrowanym...

Opublikowano

i_group_member_add_power - odpowiada za "moc" nadawania rang.

i_group_needed_member_add_power -odpowiada za "moc" nadawania rang.

Przykład uprawnienia do nadania rang:

Ranga SA:
i_group_member_add_power = 40

to uprawnienia rangi Zarejestrowany:
i_group_needed_member_add_power = 40 lub mniejsze.

i_group_member_remove_power - odpowiada za "moc", którą posiada dana ranga do odebrania rangi

i_group_needed_member_remove_power - odpowiada za "moc", która jest potrzebna do odebrania rangi.

Przykład uprawnienia do odbierania rang:

Ranga SA:

i_group_member_remove_power = 40

to uprawnienia rangi Zarejestrowany:
i_group_needed_member_remove_power = 40 lub mniejsze.

Opublikowano

Jeżeli chodzi co o to, że chcesz ustawić tak, że ranga wyższa, np. Admin ma być wyżej na danym kanale niż użytkownik (Tak to zrozumiałem), musisz ustawić permissię "Talk power", między innymi ona działa tak jak "sort".

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Bywalec
Opublikowano

Jeżeli chodzi co o to, że chcesz ustawić tak, że ranga wyższa, np. Admin ma być wyżej na danym kanale niż użytkownik (Tak to zrozumiałem), musisz ustawić permissię "Talk power", między innymi ona działa tak jak "sort".

Jeżeli chodzi o talk powera to już jest zrobiony, później ogarnę to co napisał KaaCeeQ i napiszę co z tego wyszło.

Wszystko już w porządku, ogarnąłem co było potrzeba, dziękuje wszystkim za pomoc:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...