Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Warp dla rangi! (Pomocy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam swoj serwer i nie wiem jak zrobic warp dla np. vipa. Patrzylem duzo stron i nic nie znalazlem, posiadam essentials.

Patrzylem cos takiego tez ze do rangi sie dodaje - essentials.warp.nazwawarpa i ze cos w essentials sie zmienia na false... nie pamietam. Ale dalej nie dziala! Pomocy. Serwer dziala na werscji 1.7.2 i nie zamierzam zmieniac. Bo chce na /warp vip dodac treasurechest i nie chce zeby sie tam inni teleportowali.

PS. Jezeli zly dzial prosze o przeniesnienie i przepraszam.

Opublikowano

Siema!

W configu essentials jest linijka (u mnie 324)

per-warp-permission: "false" - zmień na "true"

Przez te działanie gracze to teleportacji na jakiś warp będą potrzebowali permisji "essentials.warp.<nazwa warpa>"

Następnie jak masz np. warp vip do daj permisję "essentials.warp.vip"

I będzie ok. :)

Liczę na naj. Pozdro :D

Opublikowano

Siema!

W configu essentials jest linijka (u mnie 324)

per-warp-permission: "false" - zmień na "true"

Przez te działanie gracze to teleportacji na jakiś warp będą potrzebowali permisji "essentials.warp.<nazwa warpa>"

Następnie jak masz np. warp vip do daj permisję "essentials.warp.vip"

I będzie ok. :)

Liczę na naj. Pozdro :D

Tylko jak dodalem ten warp, to pisze ze wgl nie ma zadnych warpow...!! POMOCY

Dalem tak jak napisales tylko ze u wszystkich rang .... dalem graczowi permissions na inne warpy itp

Opublikowano

Usuń cały essentials i wgraj jeszcze raz bo na ustawieniach podstawowych powinno wszystko śmigać :)

Opublikowano

Usuń cały essentials i wgraj jeszcze raz bo na ustawieniach podstawowych powinno wszystko śmigać :)

Juz i znowu zrobilem sobie polskiego essentials i kit dodalem na start. I DALEJ TO SAMOO

Opublikowano

Pytam się po co ci polski essentials? xD

Wgraj od nowa i nic nie zmieniaj i powiedz czy działa

Opublikowano

Potrzebny mi bo jak gracze chca sie tp to pisze ze 4 sekund prosze sie nie ruszac itp... a nie chce zeby bylo po angielsku. DALEJ NIE DZIALA NAWET PO ANGIELSKU I BEZ KITOW ITP. OD NOWA TEZ NIE DZIALA ;(

Opublikowano

Warp dla Vip ? Zapewne dla Strefy Dla Vip. Zrób na końcu tej strefy miejsce w którym gracze będą się respic i oddziel to cuboidem, A na cuboidzie zrobisz wstęp tylko dla rangi Vip :) 

Opublikowano

Skrypt:

command /tpvip:
	description: Teleportuje na tp vipa.
	permission: tp.vip
	permission message: &cBrak uprawnien!
	trigger:
		execute console command "tppos 0 100 0"
		stop	

tam gdzie jest " 0 100 0"

to :

pierwsze 0 - to X

100 to wysokość - y

drugie 0 - z

JEŻELI POMOGŁEM DAJ LAJKA :)

Opublikowano

Skrypt cos nie zabardzo dziala, bo jak daje /tpvip to nic nie wyskakuje ze np. Nie masz uprawnien czy cos, jestem na swiecie np. World a te "warp vi, tp vip" chce zeby bylo na swiecie "plaski" i kordy te ustawilem dobrze, tylko nie wiem jak dodac na jakim swiecie @Kacperovsky

Opublikowano

W PermissionsEx/PermissionsBukkit/Permissions musisz dla najniższej rangi wpisać permisję

- essentials.warp.*

i w grupach, które NIE MAJĄ mieć dostępu do tego warpa

- -essentials.warp.nazwa

Jak to nie zadziała to nie mam pojęcia w czym tkwi problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...