Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Status serwera na stronie w PHP - Jak zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tworzę swój serwer ts3 i chciałbym zrobić na mojej stronie status tego serwera (http://scr.hu/2izz/oyosv) coś takiego jak na ss.

Lecz nie mam pojęcia jak się do tego zabrać co i jak i może poda mi ktoś jakiś gotowy sposób, bądź wytłumaczy dokładnie co i jak. Przyznam się, że nigdy nie robiłem czegoś takiego.

Opublikowano

Strona/Forum?

Skrypt?

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Ok to wytłumaczę ci sposób który używam dla siebie.

Jest to na zasadzie Ilość użytkowników online i status serwer online/offline

Potrzebna biblioteka, pobierzesz tutaj : 

TeamSpeak 3 PHP Framework

Następnie :

Generujesz sobie serverquery login w zakładce tools na teamspeak 3 i wypełniasz dane na czerwonym napisie, pamiętaj też o ścieżce, gdzie będziesz miał pobranego PHP Frameworka na FTP :)

Ten plik nazywamy ts3status.php :

queryuser:haslo@ipserwer:portquery/?server_port=portserwera

("./libraries/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php");

<?php
/**
 * @ Display TS3 Status and Clientcount
 * @ SilentStorm
 */

date_default_timezone_set("Europe/London");
require_once("./libraries/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php");
TeamSpeak3::init();

header('Content-Type: text/html; charset=utf8');

$status = "offline";
$count = 0;
$max = 0;

try {
    $ts3 = TeamSpeak3::factory("serverquery://queryuser:haslo@ipserwer:portquery/?server_port=portserwera&use_offline_as_virtual=1&no_query_clients=1");
    $status = $ts3->getProperty("virtualserver_status");
    $count = $ts3->getProperty("virtualserver_clientsonline") - $ts3->getProperty("virtualserver_queryclientsonline");
    $max = $ts3->getProperty("virtualserver_maxclients");
}
catch (Exception $e) {
    echo '<div style="background-color:red; color:white; display:block; font-weight:bold;">QueryError: ' . $e->getCode() . ' ' . $e->getMessage() . '</div>';
}
echo '<span class="ts3status">TS3 Server Status: ' . $status . '</span><br/><span class="ts3_clientcount">Clients online: ' . $count . '/' . $max . '</span>';

?>

Ten plik wklejamy do ftp root, następnie do naszego index.php wklejamy formułkę :

<?php
include('sciezka/do/tego/pliku/ts3status.php');
?>

1385681103-U843596.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

jak dodać do tego ??

Wersja: 3.0.11.2 (15/12/2014 15:43:52) - Linux
Obciążenie sieci: 0.01%
Średni ping: 55.79 ms

Opublikowano

ja znalazłem taki

<?php
require_once("./ts3online/libraries/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php");
TeamSpeak3::init();
$cfg["user"]="username";
$cfg["pass"]="password";
$cfg["host"]="ip";
$cfg["query"]="10011";

$statusof = "<cite style='color:#ff0404;'>offline</cite>";
$statuson = "<cite style='color:#04ff39;'>Online</cite>";
try
{
  $ts3_ServerInstance = TeamSpeak3::factory("serverquery://" . $cfg["user"] . ":" . $cfg["pass"] . "@" . $cfg["host"] . ":" . $cfg["query"] . "/");
  $ts3_VirtualServer = $ts3_ServerInstance->serverGetById(1);
  $dane = $ts3_VirtualServer->getInfo(TRUE, TRUE);

echo
'<div id="column_right">
<div id="teamspeak3">
<h1 class="status">Status SerweraTs3</h1>
<li> Adres serwera: <a href="ts3server://www.online.pl?port=9987">www.online.pl</a></li>
<li id="online"> Status: ' . $statuson . '  '.$dane["virtualserver_uptime"].'</li>
<li>Użytkownikcy: '.$dane["virtualserver_clientsonline"].'/'.$dane["virtualserver_maxclients"].'</li>
<li>Wersja: <cite class="version">'.$dane["virtualserver_version"].' on '.$dane["virtualserver_platform"].'</cite></li>
<li>Obciążenie sieci: '.$dane["virtualserver_total_packetloss_total"].'</li>
    </div>
    </div>
';
} 
catch(Exception $e)
{ echo '
<div id="column_right">
<div id="teamspeak3">
<h1 class="status">Status serweraTs3</h1>
<li> Adres serwera: <a href="ts3server://www.online.pl?port=9987">www.online.pl</a></li>
<li> Status: ' . $statusof . '</li>
QueryError: ' . $e->getCode() . ' ' . $e->getMessage() . '
    </div>
    </div>
';
  }

?>

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano
7 minut temu, AdrianLIVE napisał:

Da sie do tego skryptu jakos dodac liczbe adminow i liczbe wszystkich kanalow tak aby tez to sie wyswitlalo albo poprosze o linka jakiegos

Da się, kwestia tego komu to zlecisz.

Przydałoby się napisać to z jakimś podstawowym systemem zapisywania danych i odświeżania co określony czas, a nie spamowania co każde odświeżenie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 1.08.2017 o 14:38, K-Scripts napisał:

Da się, kwestia tego komu to zlecisz.

Przydałoby się napisać to z jakimś podstawowym systemem zapisywania danych i odświeżania co określony czas, a nie spamowania co każde odświeżenie.

Zgadzam się z @K-Scripts. Najlepiej byłoby napisać aby instancja wchodziła na serwer  np. co 1 min, pobierała dane do folderu np. cache a z folderu pobierała strona.  Wtedy po każdym odświeżeniu strony nie będzie się łączył bot "query" na serwer. Wydaję mi się że to jest jeden z podstawowych systemów.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. 
Czy posiada ktoś właśnie taki script co 

Cytat

Najlepiej byłoby napisać aby instancja wchodziła na serwer  np. co 1 min, pobierała dane do folderu np. cache a z folderu pobierała strona.  Wtedy po każdym odświeżeniu strony nie będzie się łączył bot "query" na serwer. Wydaję mi się że to jest jeden z podstawowych systemów.

?

Opublikowano
1 godzinę temu, MorphYou napisał:

Witam. 
Czy posiada ktoś właśnie taki script co 

?

przecież masz gotowe api,ktore ładuje kazdy kanał i inne duperele.Co do odświeżania to prosto ajaxem lądujesz co ileś sekund

Opublikowano
2 godziny temu, Bumbap napisał:

przecież masz gotowe api,ktore ładuje kazdy kanał i inne duperele.Co do odświeżania to prosto ajaxem lądujesz co ileś sekund

Nie ogarniam ajaxa. Dopiero się uczę, ale chcę zrobić od razu  coś co mi się przyda.

Opublikowano
27 minut temu, MorphYou napisał:

Nie ogarniam ajaxa. Dopiero się uczę, ale chcę zrobić od razu  coś co mi się przyda.

no to cronem jak juz co 1 minute :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...