Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca przed komputerem

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam do was pytanie ostatnio kupiłem nowy komputer, lecz coraz mniej gram w gry nie mam na to ochoty, więc nie chcę aby ten sprzęt się marnował, co mógłbym robić na dobrym komputerze żeby przynosiło mi to jakąś korzyść finansową. Mam programy typu AEE, SV 13, PS CS6 więc myślałem nad robieniem jakiś prac na zlecenie, lecz nie mam pojęcia co dokładnie i jak się rozreklamować, możecie dać mi jakieś wskazówki?

Opublikowano

Nie wiem, może tworzenie stron internetowych, jakiś grafik.

Opublikowano

Aby się rozreklamować zrób sb portfolio i rób na początek jakieś prace za darmo na forum i tam umieszczaj linki do swojego portfolio

Opublikowano

A skad my mamy wiedziec co potrafisz? Z tego co wnioskuje to chyba nic wiec na co ty liczysz

Pieniadze nie leca z nieba a żeby zarobic trzeba sie troche ruszyc glowa a nie glupio pytac na forum o grach

Opublikowano

Ja pracuje w firmie spedycyjnej przed kompem. Także może coś w tym kierunku ?? D:

Kończysz sobie Technikum spedycyjne/logistyczne szkolisz ENGLANDO i masz prace przy kompie.

Opublikowano

Najłatwiejszym sposobem jest tworzenie stron internetowych. Zdziwiłbyś się ile ludzie potrafią za to zapłacić. :P Oczywiście wymaga to trochę nauki, ale nie jest najgorzej. html oraz css da się dość łatwo zrozumieć w porównaniu do php. Osobiście podstawy html i css'a poznałem w wieku 8 lat. :P

Opublikowano

Hej, mam do was pytanie ostatnio kupiłem nowy komputer, lecz coraz mniej gram w gry nie mam na to ochoty, więc nie chcę aby ten sprzęt się marnował, co mógłbym robić na dobrym komputerze żeby przynosiło mi to jakąś korzyść finansową. Mam programy typu AEE, SV 13, PS CS6 więc myślałem nad robieniem jakiś prac na zlecenie, lecz nie mam pojęcia co dokładnie i jak się rozreklamować, możecie dać mi jakieś wskazówki?

Adobe After Effect, Sony Vegas i Photoshop legalne? Bo mam wrażenie, że nie... a w takim wypadku to nie zarabiasz nic, tylko piracisz i czerpiesz z tego korzyść majątkową...

Opublikowano

Grafika? Musisz być mega dobry. I mieć firmę. I reklamę. I do poważnej grafiki kompa minimum za 30k+. 

Projektowanie stron? -//-. -//-. -//-. Nauka CSS HTML i PHP zajmuje dużo czasu by posługiwać się nimi na tyle biegle że zamiast prosić mamę o kanapki będziesz jej komunikował to w bbcodzie (ha-ha) przez vievsy na drupalu. Lol.

Hip-Hop nie umarł.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Grafika? Musisz być mega dobry. I mieć firmę. I reklamę. I do poważnej grafiki kompa minimum za 30k+. 

Projektowanie stron? -//-. -//-. -//-. Nauka CSS HTML i PHP zajmuje dużo czasu by posługiwać się nimi na tyle biegle że zamiast prosić mamę o kanapki będziesz jej komunikował to w bbcodzie (ha-ha) przez vievsy na drupalu. Lol.

Grafikę komputerową klasyfikuje się na dwa rodzaje - Dwu- i trójwymiarową. Do tej pierwszej spokojnie wystarczy komputer za 3k, a ciekawe pieniądze można zarobić już po dwóch/trzech latach nauki.

Projektowanie stron to nic innego jak planowanie układu witryny, i przedstawienie tego w sposób graficzny.

Do korzystania z bbcode i drupal'a nie potrzeba znajomości CSS, HTML czy PHP.

Rób to co sprawia Ci przyjemność. Najłatwiej osiągniesz to czego chcesz, a dodatkowo zyskasz pracę która sprawi Ci radość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...