Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto używać antywirusa?

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóz mòj komputer to kawałek gówna który laguje się nawet w League of Legends na najniszych. I moje pytanie to:

1. Czy antywirus mocno obciąza komputer ?

2. Czy warto go instalować na takim gównie jeżeli przeważnie gram w gry ?

3. Jaki antywirus (darmowy | oprócz avasta)

Opublikowano
1. Nie, niektóre antywirusy mają specjalne profile, które automatycznie dopasowują się do twojej pracy, grasz w gry lub oglądasz film - wtedy jest mniejsze obciążenie.

2. Tak, chyba że nie szkoda Ci kont na których grasz.

3. Jest dużo darmowych, ale polecam Ci AVG Security Free.

Opublikowano

A jak darmowy Antywirus to Baidu Antivirus. Darmowy na zawsze.

Opublikowano

Trochę nie do tematu ale czemu avast nie?

Używałem go trochę moim zdaniem jest gówniany :P

Wyobraź sobię jak grasz sobię w League of Legends i automatyczna aktualizacja i 500 pingu. I też moim zdaniem trochę mocno obciąza komputer.

Opublikowano

Trochę nie do tematu ale czemu avast nie? 

Straszny s**t, nie wykrywa większości zagrożenia, do tego te aktualizacje w najmniej odpowiednim momencie. 

Opublikowano

Ja bym polecił AVG lub testowa wersj Kaspersky antivirus na miesąc Kaspersky znajdzie wszystko od trojana po adware i nie myli plików np

Uwaga!

Steam to wirus lub nie proszony program zostanie on odnstalowany

Nie. On zobaczy wszystkie pliki do ostatniego i dopiero bo moze sa jakies luki w plikach itp

Ja tak odinstalowalem Trojana i Adware

Opublikowano

nie warto i komputer bez tego chodzi lepiej. bez antywirusa śmigam już pare lat i wszystko jest w porządku - laptop, komputer, w tym takze komputer z win xp. wystarczy wiedzieć, co się włącza i to wystarczy w zupelnosci. np. jakis czas temu przyszedl mi email z zalacznikiem

695471419331318277297.png

dla mnie to typowe i sie smieje z tego emaila. ale zeby potwierdzic

https://www.virustotal.com/pl/file/32ad9f3a928fd84508533df8a86a6d758534eca812edbdfeed36de1a23eb3a5b/analysis/

https://www.virustotal.com/pl/file/300feec373535aa4fabfd8a157f1e5afa37af98f6a7d432b50078e16d77480c1/analysis/

juz widze hejtowanie mnie za brak antywirusa i uzywanie xp'ka

Opublikowano

nie warto i komputer bez tego chodzi lepiej. bez antywirusa śmigam już pare lat i wszystko jest w porządku - laptop, komputer, w tym takze komputer z win xp. wystarczy wiedzieć, co się włącza i to wystarczy w zupelnosci. np. jakis czas temu przyszedl mi email z zalacznikiem

695471419331318277297.png

dla mnie to typowe i sie smieje z tego emaila. ale zeby potwierdzic

https://www.virustotal.com/pl/file/32ad9f3a928fd84508533df8a86a6d758534eca812edbdfeed36de1a23eb3a5b/analysis/

https://www.virustotal.com/pl/file/300feec373535aa4fabfd8a157f1e5afa37af98f6a7d432b50078e16d77480c1/analysis/

juz widze hejtowanie mnie za brak antywirusa i uzywanie xp'ka

Też mam Xp'a professional ;) Są mniejsze wymagania w grach niż na windows 7 ;)

@topic

A mam pytanko czy jest jakiś program który wyszuka mi jakieś wirusy,trojany itp. a potem będe mógł go usunąć ?

Opublikowano

Ja Ci polecam ESET'a jak dla mnie najlepszy anty-virus. W szkole też sie sprawdza podobno nie źle + jest taki że wykrywa on wiekszość key logerów no ale każdego nowego nie wykryje ;).

Program jest online za free, lecz jest pełna wersja. Jeśli chcesz to poszukaj kodów trial do ESET'a na 150 dni ja tak robie wszystko działa. Dla mnie ESET jest ponad te avasty, kacperskie etc.

--------------------- Edit

Tylko gdy włączasz komputer odczujesz że dłużej sie wczytuje. Gdy już sie odpali i chcesz popykać jest opcja  GAME MODE co pomaga ;).

Opublikowano

Mi raz avast wykrył wirusa ale na tym się skończyło xD I WYSKAKUJE NAGLE POLSKA POLICJA KUHWA  xD

Jak tylko grasz i nie piracisz/cheacisz to szanse złapania wiruska są równe zero.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Jeżeli masz 7/8/Viste i nie pobierasz syfu to wystarczy Ci tylko Windows Defender, który dobrze sobie radzi z wirusami :)

Nie obciąża systemu bo to narzędzie systemowe.

Co do obciążania - jest sporo antywirusów, które podczas skanowania/usuwania wirusów obciążają system do 60/70%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...