Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć temperature na procesorze

zaqrmx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko , ej takie pytanko :D Da sie zmniejszyć temperature na procku albo go jakoś wyciszyć ? Amd Fx 8320 8x3,5ghz prosze o szybką odp ;C

Opublikowano

Można. Wymienić pastę termoprzewodzącą, chłodzenie na procesor oraz poprawić obieg powietrza w obudowie.

Jaką masz obudowę? Jaki budżet? Jakie aktualnie masz chłodzenie?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Procki AMD są z reguły bardzo prądożerne , co powoduje, że produkują dużo ciepła i ich temperatura pracy jest wyższa niż procesory Intela. Tak jak kolega wyżej pisze to będą dostępne rozwiązania. Pasta mogłaby być w tym przypadku płynna. Podobno najlepiej oddają ciepło procesora.

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Dokładnie.. 8 rdzeni i chodzenie boxowe to chyba tylko jak na ogrzewaniu domu chcesz zaoszczędzic. Kup chłodzenie do tego procka, byle nie boxowe..

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

EJ EJ EJ :D może od początku xD  Jaki budżet obudowa itp ?! Mój procek to amd        https://www.sendspace.com/file/32c6p0          ;D Jeżeli sie grzeje to i głośno chodzi ;C (z tego powodu głównie tu napisałem) wiece jakby sie nie grzał to by go nie było słychać WIĘC : czy jest jakis sposób żeby go jakoś wyciszyć czy cuś :/ zależy mi na tym bo komputer dosyć nowy a chodzi jak odkurzać ;( aaa i czy pomógłby mi ktoś wyjąć wiatraczek z procka żeby było go można przeczyścić ? Z góry THX

Opublikowano

czy jest jakis sposób żeby go jakoś wyciszyć czy cuś :/ 

Dostałeś odpowiedź - zacznij od czyszczenia i zmiany pasty, jeśli nie pomoże - kup cooler.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Nie czyścisz procka... pasty też nie radzę wymieniać jak nie umiesz się obchodzić z takim sprzętem, przedmuchaj radiator i wiatraczek na procesorze, tylko nie odkurzaczem ;)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Najlepiej sprawdzi się sprężone powietrze. Można jak najbardziej.

Edit. Ewentualnie jeszcze pędzelek z miekkim włosiem

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

W spoczynku w zależności od modelu 25-35 stopni myślę, w stresie nie powinna 70 przekraczać ale to też od modelu zależy

Opublikowano

W spoczynku czyli jak nic sie nie robi ?

Tak

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

No to spoko -,-,-,- .......   https://www.sendspace.com/file/fhw8y1jakieś porady ?    to samo jest jak nie mamnic włączone ;PP

Przeczyściłeś i zmieniłeś pastę? Jeśli tak, to nie pozostaje nic innego jak kupno coolera.

KLIK!

Opublikowano

kolega wczesniej powiedzial ze jak sie nie znam zebym nie dotykał bo coś z**bie ;C 

@@Edit Dobra problem rozwiązany ;) dzięki za chęć pomocy :D

Opublikowano

Przy zmianie pasty na procesorze nie ma co spieprzyć, zdejmujesz chłodzenie, czyścisz wszystko alkoholem, nakładasz małą ilość nowej pasty i tyle. Ale od boxa nie oczekuj dobrych temperatur.

W razie jakichś problemów możesz pisać na mój skype lub gg, szybciej odpiszę niż na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...