Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarodziejka czy Palladynem?

TheGregi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio postanowiłem po dość długiej przewie zagrać w Diablo II LoD . Nie pamiętam za wiele, więc tu moje pytanie którą postać polecacie. Chodzi mi o PvM do rozrywki. Zastanawiam się głównie mieczy palladynem a czarodziejką. Jeżeli o tę 2 postać chodzi to na którym drzewku umiejętności się skupić. Proszę od odpowiedź z góry dzięki.

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

Opublikowano

Ja osobiście polecam druida. Ma wiele przydatnych skilii, które umożliwiają szybkie unicestwienie stworów :D Pakuj w tornado i huragan. 

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

Nie przypadł mi druid do gustu bo ani to wojownik ani mag. Jakbym wziął czarodziejkę to które drzewko umiejętności wybrać? 

"Niewidzialne ostrze niesie śmierć"

„Pogódź się z cieniem... lub zgiń w ciemnościach.”

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja osobiście polecam druida. Ma wiele przydatnych skilii, które umożliwiają szybkie unicestwienie stworów :D Pakuj w tornado i huragan. 

Zaskoczę kolegę, ale druid elemental pod wind, jest całkowicie beznadziejny. Czy to na pvm czy to na pvm. Fakt na pvm idzie mu już lepiej... natomiast ja osobiście odnoszę wrażenie, że bardzo wiele traci przez swoje kochane tornada którymi trafić w jednego potwora celnie to jest cud. Jeszcze większym cudem jest zrobić to kilka razy pod rząd w celu szybkiego pozbycia się go. Jeśli nie walczymy za całą hordą przeciwników to jesteśmy bezużyteczni, że się tak wyrażę. Poza tym obrażenia dobrze zrobionego elementala pod wind nie są szałowe więc bez problemu można go sobie wymienić na inną postać, które będzie łatwiejsza w grze, tańsza i bardziej skuteczna. 

Tak więc... uważam, że jeśli ktoś już się na druida uprze to niech będzie to elemental pod fire, ewentualnie wilczek albo misiek.

Co do innych postaci, których jest od groma to wydaje mi się, że jeśli jesteś początkujący to warto byłoby pokusić się na wstępie o postać łatwą. Do takich należą miedzy innymi (i te też Ci polecam):

•Paladyn Zealot (paladyn używający zapału + aura fanatyzm).

•Nekromanta Summoner (nekromanta używający umiejętności przywołań golemów, szkieletów i ożywionych potworów).

•Zabójczyni Trapka (zabójczyni korzystająca głównie z różnorodnych pułapek).

To takie filary łatwej gry. Oczywiście ich opisy powyżej są bardzo skrótowe. W przypadku np. paladyna to tylko taka domyślna wersja jego budowy. Istnieje całe mnóstw hybryd postaci - tych, a także pozostałych.

Queen bAht5ap.jpg Elsa