Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Far Cry 4 - czarne kwadraty / bug graficzny

amed12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem odnosnie gry Far Cry 4 a mianowicie, mam dziwne czarne kwadraty na jakichs pomieszczeniach (obojetnie jakich). Maja one odpowiadac za ciemnosc w pomieszczeniach, jaskiniach. Ale je strasznie widac i to denerwuje troche , czy to na Ultra czy to na Low i tak jest to samo. Mam najnowsze sterowniki karty graficznej.

Karta graficzna: AMD Radeon 8750M with 2 GB Dedicated VRAM

ht9kTQ7.jpg?1

mpcforum.jpg

Opublikowano

To laptop?

Może karta się przegrzewa i dlatego tak masz, chociaż myślę że to nie to, bo w przypadku przegrzewania się podzespołów raczej wyglądałoby to inaczej niż na obrazku.

Jeśli to nie dla ciebie problem to spróbuj zrobić reinstall, może coś jest nie tak z plikami gry i stąd ten bug.

Opublikowano

Jak nie pomoże to zrób podstawową czynność. Ccleaner i czyszczenie rejestrów. Być może pomoże też ustawienie na największą wydajność gry w AMD Catalyst Control Center. A tak btw to gra oryginalna ?

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To jak ma ktoś rozwiązanie problemu? Tyle co wiem: bug występuje często... bardzo, pomaga przestawienie dedykowanej karty graficznej tak aby działała cały czas, niestety u mnie to niemożliwe (w biosie włączenie ,,wyboru karty graficznej" powoduje że nie działaja obydwie pomimo reinstalacji sterowników etc. ).

Mój lapek LENOVO g510 z kartą radeon r7 m265. Jeżeli ktoś wie co zrobić aby w trybie wyboru karty działała dedykowana niech pisze/jeżeli ktoś ma rozwiązanie programowe też niech da odpowiedź.

P.S. W CC także nie mam opcji przestawienia radeonka na działanie cały czas (są tylko ustawienia wysoka wydajność etc. które gó** dają w kontekście problemu)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam problem i do tego falująca grafika drzew ;o. Drzewa sobie po prostu falują ;o. Nie mam pojęcia jak temu zaradzić ;/

2w3xmwh.gif

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...