Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Intro. CO i jak ?

MordercaPLL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Chciałbym zacząć nagrywać let's play z metina itd. A wiadomo bez intra się nie obejdzie. Wiem że do robienia intr najlepiej sprawdza się Sony Vegas. Nie wiem nawet jak zacząć z tym intrem.Proszę o pomoc.podoba mi się te właśnie intro i bardzo chciałbym wiedzieć jak takie zrobić. Zastanawiam się jak wykonać te napisy na tym intrze.

Link:https://m.youtube.com/watch?v=cugt7UQ7gj8

Bardzo proszę o pomoc.

imetin_logo.png

Opublikowano

Sony vegas'ie nie zrobisz fajnego intra najlepszy program do takich rzeczy to adobe after effects. Na youtube masz dużo poradników. Lecz najlepiej dla Ciebie będzie skorzystanie z templatów też tam dostępnych.

Opublikowano

W sony vegasie rób ogólnie intra. Adobe after effects jest ogólnie stworzony do efektów specjalnych. Natomiast w cinema 4d możesz robić wszystko w 4d (np. napisy).

A co pokazałeś intro to nic ciekawego.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

@KarolProjekt nie ma takiego czegos jak 4d,a ciema jest dla początkujących trudna

Istnieje taki program Cinema 4d.

Podpowiem Ci, że z początku wszystko jest trudne, ale gdy będziesz korzystał w poradników, które nawet są na Mpc to bedziesz mówiał chociaż podstawę.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Na mpc nie ma poradników które dadzą ci podstawową wiedze nt. Cinemy 4D bo to jest tak rozległy program że nawet na yt takich poradników jest mało w porównaniu np do photoshopa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...