Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Stan Worlda

Makaroni.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, iż w temacie poświęconym botowi nawiązała nam się dyskusja, to może, żeby go nie zaśmiecać przenieśmy naszą dyskusję tutaj.

Jaki Waszym staniem jest stan Worlda? Upadnie? A może stanie się cud i wprowadzą nowości? Zapraszam do dyskusji!

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Nowości już są a nowych graczy to mimo wszystko nie przyciąga. Jak dla mnie world upadnie ale jeszcze chwile to potrwa ;)

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Opublikowano

Jak się sprawa miewa z dołączaniem do zawodów, trzeba długo czekać aż kogoś znajdzie?

To zależy. Czasem nikogo nie znajdzie, czasem po chwili, czasem po minucie

f

Opublikowano

Upadnie ? Nie sądzę, nadal można spokojnie się ścigać, nie ma problemu ze znalezieniem przeciwnika nawet w nie sprzyjających godzinach. Będzie tak jak z bfp4f, wszyscy mówią, że upadnie, a tym czasem nadal się trzyma mimo olewki twórców.

Opublikowano

To nie wiem do jakich ty wyścigów dołączasz... Owszem na części z nich ciężko kogoś znaleźć, ale na klasówkach i bardziej lubianych wyścigach bezklasowych jest ful ludzi.

Opublikowano

A jak World ma przyciągać nowych graczy i być ciągle na topie skoro EA żydzi na wszystkim kasę?Ta rozumiem aby sama gra była nastawiona na możliwy zysk, ale kiedy jest ona ograniczana przez niego to nie ma co się dziwić... dawno kiedy zaczynałem grę to poza Volkswagenem którego udało mi się jakimś cudem wrzucić tam bodajże na D/C to praktycznie kończyłem swoją grę.Dlaczego?Bo na lepsze auto wtedy sobie pozwolić nie mogłem.Nie powinno być tak że EA sobie za każdy pojazd chce kilka tysięcy sb.Powinni przede wszystkim na początek zabezpieczyć grę przed działaniem programów wpływających na rozgrywkę aby ta nie była narażona na cheaterów(DUŻE ZABEZPIECZYĆ, CAŁKOWICIE 0 LUK)... dopiero wtedy zacząć wprowadzać znaczenie waluty będącej w grze.Tutaj chodzi o udostępnienie wszystkich pojazdów za gotówkę z gry.Nawet McLaren powinien być za tą kasę-gdyby boty nie działały zdobycie go było by trudne.Ustawić na przykład jego cenę na 225(/150).000.000 $, znieść limit gotówkowy albo przynajmniej wrzucić go na 999.999.999 $ i gitara.Z aktualnymi ratami nikt by tyle kasy nie zdobył(chyba że grając naprawdę spory czas), ja dobijając powoli 50 poziom dopiero uzbierałem 20 mln.I tak z każdym lepszym samochodem, ale ich ceny o połowe mniejsze lub nawet 1/3 wartości McLarena.Teraz każdy pojazd byłby dla każdego dostępny, ba, teraz gra by miała sens, każdy by próbował zdobyć te najlepsze auto lub inne które mu się podoba... ale na to by wychodziło że EA traci, odpowiedź?Nie traci, opcja kupowania za boosty byłaby nadal dostępna i prędzej wykorzystywana aniżeli teraz, przy tej frekwencji(W końcu jeśli ktoś ma nie kupić danego pojazdu to go po prostu nie kupi... logika).Gra nie ma sensu.Przyjdzie pan X, wyda 8 dych, ma McLarena w garażu i ciska każdy wyścig.Sądzę że wiele osób zaczęło by grę nawet teraz ze względu na to że World postanowił udostępnić wszystkie elementy gry bez przymusu wydania złotówki.Poza tym powinna zostac wprowadzona jakaś statystyka do gry... coś co by nadawało jej sens, sam poziom to za mało, nie wiem?Jakiś ranking czy coś.

A dzisiaj co?EA chce za 2kb kodu blisko 500sb-Za głupi slot w garażu... :D 
Nie oszukujmy się, pewnie wszystko jest kodem pisane u nich tam na serwerowni która ma zapewne bardzo wiele miejsca... i taka wzmianka za 4000 sb jak bodykit to pewnie tylko modyfikacja u nich pewnej wartości z "0" na "2"... a to dla nich nawet nie bajt różnicy.Za co właściwie oni tak chcą tą kase? 

No i w końcu mowa o postępie... nowe części Nfsa przeciw staremu silnikowi.Stary silnik jest dobry na komputery pochodzące z ery mojego, ale raczej Panowie władający tam u góry serwerami mogliby postawić się aby stworzyć drugą wersję z lepszym silnikiem dla tych chętnych który by współsynchronizował z tym starym.(Mowa tu o grafice, efektach etc.)O ile jest taka opcja a pewnie jest... no ale po co?

Opublikowano

Wróciłem do gry 2 dni temu i z tego co mogę zauważyć to mała ilość graczy. Kiedyś było ich o wiele więcej oraz nie było trzeba czekać ponad 1-2 minuty żeby znalazło 1 gracza do wyścigu lub ucieczki. Mówiąc krótko NFSW upada, można to łatwo zauważyć.

;-) ;-)

Opublikowano

@Cas93

Forza Horizon nie jest aż takim zagrożeniem bo nie wszyscy mają konsole.

To nic, sama pazerność EA spowoduje upadek NFSW.

Opublikowano

Bądźmy ze sobą szczerzy, World już dawno upadł i nie przywróci się go do życia choćby nie wiadomo co wprowadzali. Miał swoje pięć minut, gdy nie było cheaterów, a bugi były znikome. 

Najpierw padł czat (który jest nienaprawiony do dziś), później ten błąd cenowy (?) z boostami gdzie niektórzy obkupili się tak, że do końca tej gry są w stanie kupić sobie wszystko. Zarobki EA poleciały na łeb na szyję, sytuacje próbowali uratować jeszcze tym, że wprowadzali jakieś nowe samochody czy też ten badziewny system umiejętności, tylko po to żeby jeszcze bardziej wyzyskać z graczy, ale niestety ludzie obkupieni w boosty nie mieli zamiaru już wydawać pieniędzy na grę i stosowanie taktyki EA na "wprowadzanie nowości" nie przyniosło rezultatów. Wtedy odpuścili sobie tą grę zupełnie, przez rok nie było żadnego nowego auta. Jedyne co to wprowadzali te pseudo rotacje, o których też swego czasu zapomnieli. To miało być takim powiewem świeżości w grze, co i tak nie przyciągnęło starych/nowych graczy. Garstka osób jednak w tego Worlda grała, więc postanowili go ratować ale jest już nie co za późno. 

Zaczął się BAN HAMMER od EA, co wg. mnie nie było sprawiedliwe wobec graczy. EA odpuściło sobie grę, po prostu "feel free" i róbta sobie tutaj co chceta. Mnóstwo osób cheatowało, nikt nie chciał być gorszy więc też używał haxów itd. Gdyby EA przez cały czas banowało graczy, to wątpię że ktokolwiek by ryzykował na używanie cheatów. 

Przyszłości grze nie wróże żadnej, wychodzi tyle świetnych produkcji że World nie ma szansy się utrzymać na rynku, poza tym system ekonomii w tej grze kuleje strasznie. The Crew zjadło Worlda. Mimo systemu mikropłatności The Crew udostępnia wszystko za kasę z gry, więc jesteśmy w stanie zdobyć wszystko, wystarczy jedynie grę kupić. Zanurzyłem się w The Crew i nawet World mnie tak nie pochłonął.. 

Co do WOS to gra wydaje być się beznadziejna, drewniana, brzydka i model sterowania pozostawia wiele do życzenia z tego co widziałem. 

lownfast

Opublikowano

Żal jest mi tych graczy, którzy wpakowali naprawdę sporo kasy, a prędzej czy później przez olewkę twórców gra upadnie. Gdyby od początku była aktualna ekipa to byłoby można pominąć "okres cheaterów", a trwał on długo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...