Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wylogowywanie z aska.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej chłopaki :D 

Mam prośbę może mi ktoś powiedzieć jak napisać skrypt żeby za pomocą 1 Buttona wylogowywało mnie z aska :) 
Piszę to gdyż mi jest to bardzo potrzebne, Napisałem jak się zalogować ale nie daje rady wymyślić jak się wylogować :) 

Cel: 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100

Opublikowano

Jeżeli zrobiłeś logowanie to jaki problem jest z wylogowaniem?

Logując się zapewne pobrałeś id buttona odpowiedzialnego za zalogowanie i go wywołałeś, to samo zrób z wylogowaniem.

Opublikowano

Tak wygląda wylogowanie w html

<form action="/logout" method="post"><div style="margin:0;padding:0;display:inline"><input name="authenticity_token" value="tIjXsug50PEF2jpNWJHAyY/Yz+Cy/QLYGgvjTcDe1hk=" type="hidden"></div>
              <input class="link-logout" name="commit" value="" type="submit">
            </form>

Więc albo klikasz w tego submita o klasie link-logout albo wysyłasz ten formularz 'ręcznie' POSTem.

Zakładając natomiast, że korzystasz z kontrolki WB to raczej będziesz wolał wcisnąć guzik.

Lub jest jeszcze najprostsze podejście - sflushuj ciastka. Jeśli używasz httpwebrequest to opróżnij kontener, jeśli webbrowser i winformsy

to może być taki kod:

webBrowser1.NavigateTo("javascript:void((function(){var a,b,c,e,f;f=0;a=document.cookie.split('; ');for(e=0;e<a.length&&a[e];e++){f++;for(b='.'+location.host;b;b=b.replace(/^(?:%5C.|[^%5C.]+)/,'')){for(c=location.pathname;c;c=c.replace(/.$/,'')){document.cookie=(a[e]+'; domain='+b+'; path='+c+'; expires='+new Date((new Date()).getTime()-1e11).toGMTString());}}}})())");

Czyści on za pomocą kodu js wszystkie ciacha i nie ma wtedy sesji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...