Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ork,hunter jak nim grać? jak levelowac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-Po pierwsze czy znacie jakąś fajna stronę z gotowym rozkładem talentów dla huntera, bo nie mam pojęcia jak nimi rozdysponowywać, może być tez taka gdzie sam rozdaje, ale żeby można było to ogarnąć, wiecie no zielony jestem, jak podacie jakąś, gdzie samemu się rozdaje to wytłumaczyć co i jak, bardzo bym prosił

- po drugie jak się ubierać będąc hunterem? mówicie, ze maile, a ja słyszałem, że maile to dla warriora, sam nie wiem, proszę o porady w co się ubierać, może podpowiecie mi gdzie co można fajnego kupić, czy coś, albo czy brać ciuchy bardziej na życie czy na mane?

- jakiego zwierzaka najlepiej wybrać dla huntera? czy każde zwierze jest równie dobre? czy niektóre maja lepsze czary czy coś..? np. skorpion może być? tam co się włóczą przy tych pierwszych miastach gdzie się zaczyna

-od którego lvl można zwierzaka zrobić?

-karmić go zwykłymi rzeczami?

- będę grał na http://sunwell.pl/, jaką profesje najlepiej wybrać dla huntera?

- słyszałem, ze jest takie coś jak profesje poboczne?, skąd je można wziąć, co to wgl jest co najlepiej wziąć?

- jak levelowac huntera ? robić questy i tyle czy da się jakoś szybciej wbić lvl ?

W sumie na razie tyle, za porady będę bardzo wdzięczny, za pomoc oczywiście lajki

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano (edytowane)

1.Ten powinien być ok  >http://wow-na-wow.blogspot.com/2014/03/pve-markmanship-hunter-dps-talent-tree.html<

2. Do 40lvla nosisz leather'y a potem wyuczysz się nosić maile. Ciuchy bieżesz na agility/crit/attack power/armor penetration/haste i mane. 

3. Co do peta jak kto woli, na początek możesz wziąć dzika albo raptora(każdy pet ma inne skile).

4. Ja bym wziął engineering i mining bo na 80 będziesz mógł zrobić sobie spadochron, łatki na broń oraz inne bajery. 

5. Profesje poboczne czyli first aid, cooking i fishing możesz zrobić wszystkie bo to się przydaje.

6. Questy + od 15 lvla dungeony i możesz sobie wykupić na sunwellu za smsa exp boosta.

Wydaję mi się że w miarę ok to napisałem chociaż dość dawno odszedłem z wotlk także mogłem coś źle napisać, jak coś to niech mnie ktoś poprawi :P

Jak będziesz miał więcej pytań to wal śmiało :)

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano

Kolega wyżej elegancko wyjaśnił ja jeszcze nieco dopiszę.

Nie idź na łatwiznę i pobaw się tymi talentami. Poczytaj każdy zobacz co daje do jakiego skilla i co Ci się bardziej przyda i spróbuj to ułożyć z głową. Uwierz mi, że to Ci wyjdzie bardziej na plus niż jak wklepiesz coś z neta na gotowe czego nie będziesz i tak rozumieć. Na 80 możesz sobie wziąć jakiś gotowy build z poradnika i porównać ze swoim i ewentualnie pozmieniać.

Przede wszystkim nie kradnij przedmiotów, które bardziej przydadzą się innym klasom (mówię tu o instancjach od 15). Jako, że zaczynasz od zera to pierw łapiesz przedmioty z bonusami (od najważniejszych do mniej ważnych): agility, attack power, critical, strength (to podczas expienia), stamina, mana, hit rating. Najlepsze rzeczy dostaniesz za robienie DF'a od 15, ciuchy z questów, na aukcji kupisz i zawsze coś wydropisz z mobów.

Od 10 poziomu masz questy na peta od hunter trainera. Pety się dzielą na 3 kategorie: ferocity, tenacity i cunning (mogłem coś przekręcić). Ten pierwszy ma duże obrażenia, drugi jest bardziej do tankowania a trzeci na pvp. To poznasz jak dostaniesz odpowiednie skille, ferocity to np. kotowate i raptory, tenacity to żółwie i niedźwiedzie, cunning pająki itd. Osobiście polecam raptora albo kota jakiegoś w każdym razie ferocity. Skorpion to cunning.

Z profesji zależy czy chcesz brać profesje "wydobywcze" czy coś wytwarzać. Zależy czy chcesz szybko zarabiać podczas expienia czy już levelować profesje na endgame. Jak chcesz zarobić to bierz Mining, Skinning, Herbalism na tym szybko zarobisz wystawiając na AH. Jak chcesz endgame to bierz Jawelcrafting albo Engineering do pvp, osobiście polecam pierw brać wydobywcze, zarobić kasę i wylevelować na 80 profesje pod endgame.

Opublikowano
  • Może trochę o hunterze i o grze na sunwellu Ci opowiem, gdyż jestem doświadczony i sam mam hunta na sunwellu.
  • Po pierwsze - expisz w BM (beast mastery) - jest to o wiele łatwiejsza i szybsza droga niż w MM.
  • http://theworldofwarcrafters.blogspot.com/2011/05/hunter-beast-mastery-1-80-leveling.html#axzz3Mj2gBJ00
  • Do expienia misiek, do późniejszej gry w PvE tylko i wyłącznie wilk!! Nigdy, nigdy, ale to przenigdy nie bierzesz do PvE innego peta jak wolf.
  • Peta robisz od 10lvl, nie musisz go nawet karmić, gdyż w WOTLK po prostu tego nie trzeba robić.
  • Masz 2 profesje do wyboru: enginering+minning lub enginering+jewelcrafting. Engi jest obowiązkiem i jest to najlepsza profka dla huntera, niezbędna. Możesz sam sobie wytwarzać strzały i naboje, masz haste na ręcę, który jest najlepszym enchantem dla huntera, spadochron na plecy oraz nitro buty.
  • Levelujesz robiąc questy. Od 15 do 60lvl możesz robić dungeony, po 60lvl jest to nieopłacalne, gdyż szybciej się expi na questach.

Pozdrawiam, licze na plusika.

Opublikowano (edytowane)

1.Ten powinien być ok  >http://wow-na-wow.blogspot.com/2014/03/pve-markmanship-hunter-dps-talent-tree.html<

2. Do 40lvla nosisz leather'y a potem wyuczysz się nosić maile. Ciuchy bieżesz na agility/crit/attack power/armor penetration/haste i mane. 

4. Ja bym wziął engineering i mining bo na 80 będziesz mógł zrobić sobie spadochron, łatki na broń oraz inne bajery. 

5. Profesje poboczne czyli first aid, cooking i fishing możesz zrobić wszystkie bo to się przydaje.

6. Questy + od 15 lvla dungeony i możesz sobie wykupić na sunwellu za smsa exp boosta.

Wydaję mi się że w miarę ok to napisałem chociaż dość dawno odszedłem z wotlk także mogłem coś źle napisać, jak coś to niech mnie ktoś poprawi :P

Jak będziesz miał więcej pytań to wal śmiało :)

Co do 1 na co te rozdanie jest dobre? bo słyszałem, że talenty można tak rozdawać, że albo na pvp, albo na stwory choć nie wiem co to za różnica tu i tu potrzebuje umieć zadawać dużo obrażeń.

2. Mógłbyś wytłumaczyć te skróty agility/crit/attack power/armor penetration/haste ? attack to chyba chodzi o obrażenia jakie zadaje? armor to im więcej tym mniej zwierzaki/horda na pvp/ludzie hp mi odejmują? power no niby moc w tłumaczeniu, ale co dzięki temu więcej zadaje obrażeń, przecież od obrażeń to attack?

Gdzie będę mógł wyuczyć się nosić maile?

5. Te trzy to wszystkie? i te wszystkie mogę zrobić? ale jest chyba też czwarta: Archaeology to sięopyla wziąć? czy lepiej tamte trzy pozostałe: aid, cooking i fishing

6. Exp boost on w końcu daje te dwa razy więcej exp czy nie? , bo tam na ich stronie pisze cytuje:

EXP BOOST: przywilej pasywny; doświadczenie uzyskane w grze jest podwajane. Exp boost i status rested (niebieski pasek expa) to dwie różne i niezależne rzeczy!

i teraz nie wiem czy jak to kupie to czy będę miał 2 X więcej expa, bo co to ten status rested?

agility, attack power, critical, strength (to podczas expienia), stamina, mana, hit rating. Najlepsze rzeczy dostaniesz za robienie DF'a od 15, ciuchy z questów, na aukcji kupisz i zawsze coś wydropisz z mobów.

Tak samo jak kolega wyżej możesz te skróty wytłumaczyć?prosze, co to DF?

Pety się dzielą na 3 kategorie: ferocity, tenacity i cunning (mogłem coś przekręcić). Ten pierwszy ma duże obrażenia, drugi jest bardziej do tankowania a trzeci na pvp. To poznasz jak dostaniesz odpowiednie skille, ferocity to np. kotowate i raptory, tenacity to żółwie i niedźwiedzie, cunning pająki itd. Osobiście polecam raptora albo kota jakiegoś w każdym razie ferocity. Skorpion to cunning.

Ale jak będę chodził na te raidy czy co tam to nie lepiej mieć zwierzaka cunning? czy na gb?

Z profesji zależy czy chcesz brać profesje "wydobywcze" czy coś wytwarzać. Zależy czy chcesz szybko zarabiać podczas expienia czy już levelować profesje na endgame. Jak chcesz zarobić to bierz Mining, Skinning, Herbalism na tym szybko zarobisz wystawiając na AH. Jak chcesz endgame to bierz Jawelcrafting albo Engineering do pvp, osobiście polecam pierw brać wydobywcze, zarobić kasę i wylevelować na 80 profesje pod endgame.

chciałbym to co łatwo zdobyć, myślałem  nad Skinning i Leatherworking, bo łątwo zdobyći skó i można je drogo sprzedać, wytworzone rzeczy jak torba mająca 20 miejsc można an sunwellu za 100g sprzedać, więć i kase można zdobyć, ale tak myśle, zę wezme Engineering, bo to dla mnie huntera się przyda tylko co teraz drugiego wziąć?

osobiście polecam pierw brać wydobywcze, zarobić kasę i wylevelować na 80 profesje pod endgame.

Ale jak już jedną profesje wezmę to z niej nie mogę zrezygnować? yy?

• Po pierwsze - expisz w BM (beast mastery) - jest to o wiele łatwiejsza i szybsza droga niż w MM.

Czyli ;p ?

• Do expienia misiek, do późniejszej gry w PvE tylko i wyłącznie wilk!! Nigdy, nigdy, ale to przenigdy nie bierzesz do PvE innego peta jak wolf.

Czemu napisałeś PvE a nie pvp? poza tym jak kolega wyżej pisze Ephroxis dobrym na pvp jest np. ten skorpion, którego aktualnie ja wziąłem.

• Masz 2 profesje do wyboru: enginering+minning lub enginering+jewelcrafting. Engi jest obowiązkiem i jest to najlepsza profka dla huntera, niezbędna. Możesz sam sobie wytwarzać strzały i naboje, masz haste na ręcę, który jest najlepszym enchantem dla huntera,

enginering+minning lub enginering+jewelcrafting. Teraz pytanie, które połączenie wybrać?, chodzi też, żeby materiał było łatwo wydobywać sam nie wiem, trudno minning robić, bo mało tych rud jest, a jak wezmę enginering+jewelcrafting to będę musiał kupować rzeczy z miningu, a trudno o goldy ;/ 

a co ten jewelcrafting daje?

Co to haste?

I ogólne pytania:

7. Gdzie mogę nauczyć się nosić maile? o co pytać się w mieście tych chodzących orków?

8. Gdzie i od którego lvl mogę nauczyć się posługiwać pistoletami?

Edytowane przez Viaths

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano (edytowane)

Viaths odpal sobie wowa, kliknij C i masz listę atrybutów. Jak najedziesz na agility, stamina itd. to Ci wyskakuje krótkie info na temat każdego bonusu. Profesje dzielą się na główne i poboczne, główne możesz dwie wziąć i na nich się skup. W każdej chwili można się ich oduczyć i nauczyć innych dlatego z reguły pierw bierze się coś na wydobywanie i szybki pieniądz a później się usuwa i bierze już te końcowe. Weź sobie Engineering + Mining a później jak nazbierasz z Miningu materiały to go usuniesz i weźmiesz jeszcze Jawelcrafting, ale to polecam dopiero na 80 zmienić. 

Maile nauczysz się na 40 poziomie będzie to u trenera tak jak reszta skilli normalnie. Strzelb możesz się nauczyć chyba w Thunder Bluff miasto taurenów u weapon trainera nie ma wymaganego lvla. Zapytaj guarda gdzie jest trener w mieście albo wpisz w google.

O PvP na razie nie myśl, bierz niedźwiedzia to Ci będzie tankował a na 80 zmienisz na wilka. O petach cunning na razie nie myśl do 80 jeszcze czas.

DF inaczej dungeon finder pod klawiszem I się zapisujesz od 15 poziomu możesz wchodzić na dungeony.

Nie ma atrybutu "attack" jest damage, który zlicza Twoje bonusy i statystyki broni itd. Ty jako hunter skup się na tym, aby mieć dobry łuk/gun/kuszę (patrz na statystykę DPS w broni np 7.2 per second, im wyżej tym lepiej), i zbieraj przedmioty, które będą miały attack power (zwiększy Ci to obrażenia), agility (zwiększa obrażenia i szansę na strzał krytyczny) strength (też Ci trochę zwiększy obrażenia) stamina (zwiększa życie HP np 1 staminy to 10 hp), crit (inaczej critical strike bierz jak możesz to zwiększy szansę na krytyczne ciosy. Do tego jak znajdziesz przedmioty, które będą miały intelect czyli zwiększy manę albo hit rating (szansa na trafienie czyli rzadziej będziesz pudłować) oraz haste (szybciej bijesz) to bierz takie bonusy również. 

Różnica w talentach na pvp/pve polega na tym, że na pve pakujesz w max obrażenia a na pvp musisz przeżyć i musisz kontrolować przeciwnika, więc musisz dawać w spowolnienia, zamrożenia i jakieś talenty, które Cię chronią. W buildzie pod pve nie dajesz takich talentów bo są Ci nie potrzebne kiedy stoisz z tyłu i bijesz a tank zbiera ciosy na siebie. Ale tu dopiero o 80 mówimy Ty na razie rób Beast Mastery do expienia.

Ps. jak czegoś nie wiesz to na prawdę, wow już tyle lat istnieje i jest masa poradników i baz danych w internecie, każdy item, każdy npc, każdy quest jaki wpiszesz, wszystko znajdziesz także nie bój się z tego korzystać tak na przyszłość :) Możesz wejść też na ogólne stronki o wowie i poczytać trochę o profesjach, bonusach, o hunterze itd. na pewno się czegoś więcej dowiesz co Ci pomoże.

Edytowane przez Ephroxis
Opublikowano

Na początek polecam engi+minning, bo możesz zarabiac dzięki minningowi. Skałek jest dużo, więc nie pitol głupot :P Engi+JC nie rób na start bo się nie wyrobisz z kasą.