Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kamerą i statywem - POMOCY! :(

Saur0n200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opisze mój program bardzo dokładnie by był dobry obraz tego w czym leży problem.

Wczoraj przykręcałem kamerkę do metalowego cycka w statywie, moja kamera jak każda inna ma specjalny gwint pozwalający ją przykręcić do statywu.

Prawdopodobnie coś za mocno przykręciłem, kamerka została mi w dłoni a gwint został na metalowym cycku statywu, udało mi się go zdjąć, ten "cycek" to gwint, który umożliwia przykręcenie kamerki do statywu.

Da się go spowrotem włożyć do specjalnej dziury w kamerce, lecz po próbie przykręcenia jej spowrotem efekt jest taki sam jak wcześniej.

Jak mogę rozwiązać ten problem w domu? przykleić ten "cycek" do kamerki super mocnym klejem? Gwarancja mi sie juz dawno skonczyla, a i tak by mi nie naprawili tego problemu, gdzie moge sie zglosic z takim problemem jak samemu mi sie nie uda rozwiazac go?

Pomozcie :( i prosze nie dawajcie linkow do jakis for kolejnych, bo to nie o to chodzi :(

Edit: Problem rozwiązał się tylko chwilowo, gwint przykleił się, ale siła przykręcania (nawet lekka) jest za duża i gwint wypada po prostu :(

Co robic?

Opublikowano

Pieniazkow na nowa kamere nie mam, i nie mam zamiaru kupowac nowej kamery po to by rozwiazac problem z gwintem, a statyw jest mi potrzebny do wielu rzeczy zwiazanych z moim kanalem, wiec musze rozwiazac ten problem jakos ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...