Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS'ów over-time.

Timontie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam uprzejmie,

Miewam ostatnio problemu dotyczące spadku klatek na sekundę w grze League of Legends. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Niecały tydzień temu wykonałem format całego komputera. Ponownie zainstalowałem Windows'a, potem wszystkie najaktualniejsze sterowniki. Problem polega na tym, że przy rozpoczęciu się rundy w LoL'u moja ilość klatek na sekundę wynosi 100-120, po czym stosunkowo spada. Po pięciu pierwszych minutach ilość FPS wynosi już tylko 60-65. Po upływie następnych pięciu minut jest już tylko 5-12 FPS. Czym to jest spowodowane? Czemu tak się dzieje? Nie mam praktycznie niczego na dysku, został wyczyszczony i jest świeżutki. Żadnego wirusa, błędnego sterownika, nic. Karta graficzna zachowuje się w porządku, nie przegrzewa się. Chodzi na niej Battlefield 4, na którym miewam 35 FPS na ustawieniach niskich, ponieważ gram na laptopie. W tym sęk, że League of Legends po pewnym czasie po prostu usycha i klatki na sekundę drastycznie maleją, co często zmusza mnie do opuszczenia rozgrywki, ponieważ przy takiej ilości FPS'ów rozgrywka jest niemożliwa. Zrobiłem wszystko, co kazano mi zrobić od support'u - https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752684 . Zainstalowałem ponownie LoL'a, lecz to też nie pomogło. Proszę o pomoc.

Z poważaniem, Timontie.

Post scriptum: tutaj załączam zrzuty ekranu z ewentualnymi wątpliwościami z Waszej strony.

#1. http://scr.hu/2ynk/88qrp

Opublikowano

Głównie to przejawia się na Howling Abyss po 10-ciu minutach lub na Summoner's Rift po 15 minutach. W obu sytuacjach FPS'y spadają do 5, a nawet 2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...