Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kopiowanie w Depo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na sam początek przepraszam wszystkich w tym adminów za mojego brata ciotecznego (chodzi o konto Hauru itp.). Sprubuję to odpracowac.

Jak w opisie jest to bug na Seasson 3 Ep.1. Pewnie działa też na innych wersjach ;). Do buga wymagany jest serwer z możliwością zmiany depo. U mnie było to /keep x (gdzie x to numer depozytu).

/keep 0 - depozyt główny.

/keep 1~4 - inne depozyty.

Trzymamy item do klonowania w inv. Klikamy enter i wpisujemy /keep 1 albo inny. Wkładamy przedmiot do depo jednocześnie klikając enter (aby potwierdzi komendę). Szybciutko klikamy na depo i sprawdzamy czy się udało. Jeżeli całe depo się nie skopiowało wracamy do poprzedniego i prubujemy jeszcze raz (musi się uda, przynajmniej 1 na 100 razy). Jeżeli jest to się jeszcze nie cieszcie. Bierzemy coś co chcieliśmy sklonowac. Wracamy do depo 0. I patrzymy. Jeżeli coś jest To się udało, jak nie to trzeba wsadzi i jeszcze raz prubowa.

Niektórym na forum to wyszło ;].

Pozdro wszystkim :D

NIL:

[||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||] = 0%

Cytat miesiąca nr1

- Poproszę lody
- Jakie?
- No takie normalne
- Czyli?
- No te w takim kształcie *staruszka rysuje palcem w powietrzu coś na wzór jajka*
- Co to za kształt?
- No... yyy... apokalipsy

Opublikowano

nie na wszystkich prywatnych serverach to dziala, bowiem po tej metodzie co opisales na niektorych privach itemu nie mozna ruszyc ;P oczywiscie to sa moje spekulacje bo kuzyn gral kiedys na prywatnych serverach i mowil mi o tym ;)\

edit: nie musi byc to season 3 , moze byc to nawet wersja najstarsza bo funckje zmiany depo mozna na kazdej wersji zrobic jesli chodzi o priv :)

2006-2010

Opublikowano

Zapomniałem że od wersji S3 w dół :P.

Korzystałem z tego na Soul MU. Także na innych serverach. Z tgo co pamiętam na Own MU miałem wszystko na +13 ;].

Nie spotkałem się z tym aby item się nie ruszył. Ja to głównie robiłem na jewelach. Te co skopiowałem to używałem, a jak coś zostało to do sklepu. Jak były potrzebne jeszcze jakieś jewele to znowu kopiowałem i tak w kółko. Może trzeba po kopiowanku switcha zrobic?

NIL:

[||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||] = 0%

Cytat miesiąca nr1

- Poproszę lody
- Jakie?
- No takie normalne
- Czyli?
- No te w takim kształcie *staruszka rysuje palcem w powietrzu coś na wzór jajka*
- Co to za kształt?

Opublikowano

nie jest to cos na zasadzie cienia mozna te itemki potem z depo wyjac / sprzedac / trade??

Opublikowano

To są już żywo skopiowane itemy. Żadne cienie. Tylko jak komuś sprzedasz admin może to sprawdzic w logach. I banik. Ale boxy np. z tantalosów możesz pokopiowac i podropic ;)

NIL:

Cytat miesiąca nr1

- Poproszę lody
- Jakie?
- No takie normalne
- Czyli?
- Co to za kształt?

Opublikowano

no to super jezeli jest opcja reputa czy + to otrzymasz jak znajde =]

Opublikowano

Mam nadzieję że tej opcji nie ma ;]

Ważne że działa nawet któryś z adminów sprawdzał i mu działało ;]

To mi wystarczy :D

NIL:

Cytat miesiąca nr1

- Poproszę lody
- Jakie?
- No takie normalne
- Czyli?
- Co to za kształt?