Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global - czy aby wejść trzeba czekać na slot?

Dacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie globala. Kiedyś aby wejść na serwer trzeba było czekać na slot. Teraz zapewne tak nie jest,ale czy warto zacząć grać i ile osób tam gra? Może ktoś zrobić ss i wrzucić?

Opublikowano

Na globalu gra trochę ludzi, ale na pewno nie tyle co kiedyś. Nie raz czekało się 15 min, żeby wbić na Maya... :) Generalnie mam niesamowitą ochotę na muo. i właśnie ściągam globca, żeby zobaczyć jak to wygląda. Opinii pozytywnych nie znajdziesz, każdy powie Ci, że tylko $ się liczy. Generalnie 8 lat temu takie same opinie chodziły o muo wśród priv graczy, więc nie mam zamiaru się zrażać. Na TOPkę i tak nie ma co liczyć, ale żeby pograć dla samej przyjemności z gry, to z chęcią spróbuję. Nie ogarniam tylko tych różnic między serwerami, ale się wbije i się wyjaśni. :)

edit: jedyna rzecz, która mnie odstrasza to sezon X 2 ... ostatni dobry sezon to 2, więc aż się boję zmian... :P

Opublikowano

generalnie podexpiłem do devias, zajęło mi to tak samo długo czasu jak kiedyś, czyli exp jest x1 :D Sądząc po inf. ze strony czy allegro, można się za $ nabuffować do pewnie x15 :P Ludzie mają na sobie dziwne itemy, tak sobie to wygląda nie kusi mnie jakoś... na allegro great dragon set +14 koszt 5zł, tyle co kiedyś stał 1b... anubis set 15zł. tak więc kosztem "premki" na 7 dni - tak chyba te buffy działają można się ubrać lepiej niż po 2 latach gry kiedyś :P Są serwery premium vip i normalne, generalnie $.  Online jest sporo, dużo jest sub serwerów, więc nie wiem jak to ma się do ilości graczy na spotach, ponieważ doszedłem do devias... ale na pewno gra sporo ludzi, uprzedzam że exp jest taki sam słaby jak kiedyś, a ludzie mają mega itemy i zapewne hyon set +9 to nic, a kiedyś to dawało niezły fun na pvp :P Ja się jeszcze gryzę czy tam grać czy nie, zobaczymy.

Opublikowano

grales na rebrith? to fakt za kilkanacie zlote ktos sprzedaje 900 blesow.  a koles latajacy w dragonach kiedys byl kims :P ja jednak rezygnuje z globala

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Złapałem starego znajomego z mu. Ja przestałem grać hmm 6 lat temu ? czas leci... :D No i z jego relacji wynika że wpompował kilka tyś zł w acc i że pojawił się jakiś spory czas temu RF który do dnia dzisiejszego nie został zbalansowany. Dupe było jest i będzie. Można kupować itemki za WC za kasę na allegro itd. Więc każdy robi pvp RF'a i kto ma hajs ten go ubiera. Sama gra nie ma już sensu. Do 400 lvl to nooby latają a ML ktoś tam jeszcze expi. Pełno buffów za $ itp. Ja rozumiem że gra mogła się rozwinąć i że GD set +13 to już nie jest kox... ale jak to jest że przez 6 lat grania taki set widziałem kilka razy na oczy (przed połączeniem serwerów, maya z helheim itp) bo nikt nie mógłby go ubrać xD a teraz na allegro za 5,99zł? tzn. w cenie blessa te 8 lat temu. Tak więc  reasumując gra jest w 100% nastawiona na hajs. Zostały tam osoby które ten hajs mają i są wciągnięte w tą gre. Global jest zepsuty i zniszczony. Zawsze też można pograć 4 fun bez płacenia, ale to jest chyba nierealne, bo jeżeli po roku expienia będzie się miało przykładowo 300 lvl (exp1) to jak ktoś "znajomy" zacznie robić nową postać, nabuffa się wszystkimi dodatkami i zrobi taki 300 lvl w miesiąc to raczej odechce się grania.. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...