Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujacy raper

TheMichaI3210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

nigdy nie myslałem o byciu raperem,

pewnego dnia postanowiłem napisać jakis tam tekst, ale nie potrafię ocenić swojego głosu dlatego kieruje się do was

proszę - nie oceniajcie surowo, zacząłem rapować od kilku dni, to jedna z moich pierwszych piosenek, nie mam jeszcze dobrego mikrofonu, masteringu również tam nie ma (jeszcze się go uczę), więc tam jest "czysty głos",

piosenka ma pouczać o tym, że w życiu nie warto palić, itd. na przykładzie w jednej ze zwrotek opowiedziałem historię

mojego dziadka.

Proszę nie oceniajcie surowo, zdaje sobie sprawy, że jeszcze dużo pracy przedemną ;D

https://www.youtube.com/watch?v=S3f4No160zk

W mojej następnej piosence już jest lekki mastering, ale wg mnie piosenka wyszła trochę gorzej od poprzedniej

https://www.youtube.com/watch?v=GXR1U_ExDr8

A tutaj kolejny kawałek niedawno wrzucony:

https://www.youtube.com/watch?v=I2T8VCRbeXk

I jeszcze jeden świeży kawałek :)

https://www.youtube.com/watch?v=TNbSOpLxA5s

Opublikowano

Za dużo prostych rymów, ale ogólnie ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. No na chwile obecną słabiutko ;p. Nikt nie mówił, że będzie łatwo ;)

Z mojej strony oferuje mix/master ;), co do tej kwestii mogę Ci pomóc ;).

x

Opublikowano

Za dużo prostych rymów, ale ogólnie ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. No na chwile obecną słabiutko ;p. Nikt nie mówił, że będzie łatwo ;)

Z mojej strony oferuje mix/master ;), co do tej kwestii mogę Ci pomóc ;).

Dzięki za szczerą opinię, a posiadasz skype? :D

Bo własnie pisze nastepny kawalek, ale potrzebuje masteringu ;)

Opublikowano

Słaby mastering, słaby tekst, ogólnie słabo.

Nie ma czegoś takiego jak talent, jest jedynie ciężka praca - musisz mieć zapał, a dasz sobie dalej, bo najgorzej nie jest.

Dodatkowo masz ode mnie + za intencje tekstu.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Słaby mastering, słaby tekst, ogólnie słabo.

Nie ma czegoś takiego jak talent, jest jedynie ciężka praca - musisz mieć zapał, a dasz sobie dalej, bo najgorzej nie jest.

Dodatkowo masz ode mnie + za intencje tekstu.

Dzięki :)

pewnie przez mój mikrofon mastering nie wyszedł, niedługo będę miał nowy i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej :)

Opublikowano

Dzięki za szczerość...

@ref

Nagrałem kolejny kawałek, z masteringiem dzięki panu michcio431

https://www.youtube.com/watch?v=I2T8VCRbeXk

TMK aka Piekielny? Cos mi nim zawialo, tekst podobny. Mam nadzieje ze nie jestes kserobojem? Popracuj nad flow i nad tekstami ogolnie. Nie pisz o milosci czy czyms bo to jest juz zbyt oklepany temat.

61093c6efb.png

Opublikowano

TMK aka Piekielny? Cos mi nim zawialo, tekst podobny. Mam nadzieje ze nie jestes kserobojem? Popracuj nad flow i nad tekstami ogolnie. Nie pisz o milosci czy czyms bo to jest juz zbyt oklepany temat.

Tylko niektóre wersy wziąłem z tamtego, to tylko tak z 2-3, pozatym sa trochę zmienione więc nie ma się o co czepiać, a co do flow to wiem, ale z tego co wyczytałem wyrabia się samo, tylko trzeba dużo ćwiczyć ;)

a co do tekstów, to tylko moja jedna piosenka o miłości inne tak zabardzo do niej nie nawiązują

Opublikowano

Jak na początek to nie jest tragicznie :) Ale przed tobą długa droga.. ćwicz dużo i zobaczymy co osiągniesz :)

Opublikowano

Musisz popracować nad stroną techniczną. Ogólnie nie jest najgorzej ale...
Musisz popracować nad rymami nie mogę być tak oczywiste :)
Życzę powodzenia i zachęcam do treningu który Ci dużo da :)

Opublikowano

Jak na początek to nie jest tragicznie :) Ale przed tobą długa droga.. ćwicz dużo i zobaczymy co osiągniesz :)

dzięki :)

Musisz popracować nad stroną techniczną. Ogólnie nie jest najgorzej ale...

Musisz popracować nad rymami nie mogę być tak oczywiste :)

Życzę powodzenia i zachęcam do treningu który Ci dużo da :)

A jakie wg Ciebie są rymy "nie oczywiste"? :D Bo za bardzo nie rozumiem ;p

Niedługo będzie lepszy mikrofon więc mam nadzieję, że będzie lepiej ;D

Opublikowano

Szczerze to teksty marne, flow marny...w sumie to wszystko marne. Może nie jest to totalne gówno i jest dla ciebie jakaś nadzieja ale musiał być popracować nad wszystkim.

Opublikowano

Szczerze to teksty marne, flow marny...w sumie to wszystko marne. Może nie jest to totalne gówno i jest dla ciebie jakaś nadzieja ale musiał być popracować nad wszystkim.

Co do flow to się zgodze, a do tekstu to nie, znajomi mi mówią, że jak na początki to jest dobry, więc nie przesadzaj,

a flow się wyrabia z czasem tylko muszę duuuuużo ćwiczyć ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...