Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z shaderami w 18 Wheels of Steel Convoy

Zet eŁ O

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z grą 18 Wheels of Steel Convoy, a dokładniej z shaderami.

Już opisuję problem: przy starcie gry pokazują mi się opcje, z racji, że gra ma swoje lata, a komputer jest stosunkowo nowy, dałem wszystko na maxa. Jednak problem tkwi dokładnie w shaderach. Otóż na każdym poziomie gra mi się zacina już w ekranie ładowania i grać mogę na najniższych, gdzie wygląd jest b. przeciętny, z kabiny nie widać kolorów innych ciężarówek, oraz niebo jest kompletnie beznadziejne. Ale kontynuując: kiedy gra się zatnie zrzucam ją na pasek i po chwili wyskakuje, że program przestał działać. Tak jak już mówiłem, gra idzie na najniższych shaderach. Szukałem już chyba wszędzie, jednak nigdzie nie ma jeszcze o tej grze nic wspomnianego. : ( I nie wiem co mam z tym zadziałać... Jeśli miałby ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać to proszę o pomoc.

Jeden z naszych moderatorów podał mi parę rzeczy jakie mogę zrobić, jednak nadal nic (nie powiem kto z racji ochrony danych ; P ). Zainstalowałem w związku z tym:

*http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29 (tylko w wersji x64)

*http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=30653

*DirectX 9.0

Jeśli byście coś jeszcze potrzebowali to piszcie. 

Pozdrawiam, i dziękuję z góry za pomoc.

Opublikowano

Hmm... Dodam jeszcze, że u siostry na PC (Vista), gra działa na największych. Może być to też spowodowane złą kartą graficzna? Bo mam w ustawieniach zaawansowanych mam urządzenie i u mnie to  jest inne a u niej inne. Karta? Czy coś innego może mieć jeszcze na to wpływ?

Opublikowano

Całkowita pamięć: 2261 MB

Dedykowana pamięć wideo: 1024 MB

Systemowa p.w : 0 MB

Udostępniona pamięć systemowa: 1237 MB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...