Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkie rozładowanie baterii w SGS Advance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od wczoraj brat oddał mi telefon Samsung Galaxy s advance, ponieważ dostał nowy i zauważyłem w tym telefonie, że szybko rozładowuje się bateria.Właśnie dziś o 16:00 zaczął się ładować, wyskoczył mi komunikat, że mam już 100% poziomu Baterii, za 2 godzinki sprawdzam na telefonie godzine a tu 20% baterii, wiecie jaka może być przyczyna?

Sprawdzałem baterię, wygłada jak nowa, żadnych zarysowań wgnieceń, telefon nie jest już na gwarancji jak coś.

Opublikowano

Witam

Od wczoraj brat oddał mi telefon Samsung Galaxy s advance, ponieważ dostał nowy i zauważyłem w tym telefonie, że szybko rozładowuje się bateria.Właśnie dziś o 16:00 zaczął się ładować, wyskoczył mi komunikat, że mam już 100% poziomu Baterii, za 2 godzinki sprawdzam na telefonie godzine a tu 20% baterii, wiecie jaka może być przyczyna?

Sprawdzałem baterię, wygłada jak nowa, żadnych zarysowań wgnieceń, telefon nie jest już na gwarancji jak coś.

Dużo czynnikow moze wplynac na czas pracy na baterii... Włączone Wifi, GPS, 3G, czy też odpalanie wielu aplikacji... I spróbuj wgrać jakiś rom. Najlepiej jakiegoś Cyana z tweakami.

#teams4bal

Opublikowano

Pobierz aplikację Wakelock Detector i sprawdź która apka używa tego prawa najczęściej. Wtedy możesz ją zamrozić np. Greenify lub odinstalować. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Pobierz aplikację Wakelock Detector i sprawdź która apka używa tego prawa najczęściej. Wtedy możesz ją zamrozić np. Greenify lub odinstalować. 

Wydaje mi się, że bateriia jest zrypana, 3 godzinki temu naładowałem telefon do 100%, nie używałem go z 2 godzinki leżał sobie normalnie na biurku, i wyskakuje mi komunikat, bateria słaba... Denerwujące.

Opublikowano

Wydaje mi się, że bateriia jest zrypana, 3 godzinki temu naładowałem telefon do 100%, nie używałem go z 2 godzinki leżał sobie normalnie na biurku, i wyskakuje mi komunikat, bateria słaba... Denerwujące.

Objawy Wakelocka, sprawdziłeś?

Opublikowano

Objawy Wakelocka, sprawdziłeś?

Tak patrzę na tej aplikacji to mam YouTube 4h 15 m, troszeczke nie kumam tego progarmu, ale to mam wysokie, aktywny 98% to pisze to chyba ten youtube, jak ja z tego youtuba to dziś z 15 min korzystałem, lel

A może mi coś w tle z żera baterię, jak nie używam telefonu?

Opublikowano

Możliwe ale jak był non stop używany to też nie dobrze. Brat siedział większość czasu przy nim ?

Opublikowano

Tak patrzę na tej aplikacji to mam YouTube 4h 15 m, troszeczke nie kumam tego progarmu, ale to mam wysokie, aktywny 98% to pisze to chyba ten youtube, jak ja z tego youtuba to dziś z 15 min korzystałem, lel

A może mi coś w tle z żera baterię, jak nie używam telefonu?

Właśnie tak działa wakelock, wybudza telefon. Daj ss z apki.

Opublikowano

Możliwe ale jak był non stop używany to też nie dobrze. Brat siedział większość czasu przy nim ?

Tak, ale w tamtym tygodniu jak go jeszcze miał, to bateria trzymała mu dobę, pytałem się, a teraz nie wiem co się nagle dzieje w nim.

Właśnie tak działa wakelock, wybudza telefon. Daj ss z apki.

Nie mogę jeszcze ss dać, pisze : "Jeszcze nie ma żadnych statystyk baterii, daj trochę czasu!"

Opublikowano

Tak, ale w tamtym tygodniu jak go jeszcze miał, to bateria trzymała mu dobę, pytałem się, a teraz nie wiem co się nagle dzieje w nim.

Nie mogę jeszcze ss dać, pisze : "Jeszcze nie ma żadnych statystyk baterii, daj trochę czasu!"

Może była jakaś aktualizacja. Poproszę o screenshot.

Opublikowano

Może była jakaś aktualizacja. Poproszę o screenshot.

Ok, jak już program skończy, to dam ss.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...