Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja ceny itemu w NPC Metin2

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik mojego autorstwa tylko, że pisany pod nickiem ARGIN. Tak wiem poradnik dla zielonych, ale jest ;)

1. Logujemy się do bazy MySQL poprzez Navicat.

2. Przechodzimy do zakładki "player" i tabeli "item_proto" szukamy ID naszego itemu, którego chcemy edytować cenę. Jeżeli chcesz prędzej znaleźć dany kliknij ctrl + f. Jeśli nie możesz znaleźć itemu po prostu w dolnym prawym rogu przejdź na drugą stronę (Stron jest około 4-5).

uuW62vd.png

3. Po znalezieniu swojego itemu szukamy w jego linii rubryki "gold" i "shop_buy_price"

3y9kWpi.png

4. Pamiętaj, aby zapisać zmiany!

Ma8YuNx.png

5. Po zapisaniu i zakończeniu edycji cen zrestartuj serwer komendą "reboot"

3bdp3EN.png

Pozdrawiam i dziękuje : ) .

Opublikowano

Jak ja tak zrobiłem to u mnie nie zadzwiałało bo chce ustawić na bryłke i kupuje ją za 500k a sprzedaje za 100k nie wiem czemu tak jest a mam ustawione na 500k

Opublikowano

Jak ja tak zrobiłem to u mnie nie zadzwiałało bo chce ustawić na bryłke i kupuje ją za 500k a sprzedaje za 100k nie wiem czemu tak jest a mam ustawione na 500k

Być może pomyliłeś rubryki lub tabelkę ;).

Opublikowano

Być może pomyliłeś rubryki lub tabelkę ;).

Sam się pomyliłeś, w ogóle ten poradnik nie wiem po co, przecież każdy wie jak zmienić cenę... 

@dami98 - w shop_buy_price musi być 3-krotnie większa wartość niż w tabelce gold, jeśli chcesz sprzedawać za 500.000.000 yang, wpisz w gold 500000000 a w shop_buy_price 1500000000

The past has gone

Opublikowano

Sam się pomyliłeś, w ogóle ten poradnik nie wiem po co, przecież każdy wie jak zmienić cenę... 

@dami98 - w shop_buy_price musi być 3-krotnie większa wartość niż w tabelce gold, jeśli chcesz sprzedawać za 500.000.000 yang, wpisz w gold 500000000 a w shop_buy_price 1500000000

Moim sposobem u mnie działa ;).

Opublikowano

chyba każdy kto zna chociaż j. angl. w stopniu podstawowym powinien się domyśleć o co chodzi, taki poradnik był w temacie "tworzymy prywatny serwer hamachi", no ale może komuś się przyda, w co wątpię.

5313714066393171221478.png

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

jak wpisałem 150000000 to mi sprzedaje za 290k chyba . A czemu mi na itemku pisze 100k a się sprzedaje za 300 ?

Opublikowano

Japie*le Argin i sf..... Takie Poradniki były w 2008r ,co do tematu dodałbyś że na game 34k+ trzeba exportować mysql do .txt i wrzucić do /usr/.../.../db

Pozdrawiam RysieQ

Opublikowano

Japie*le Argin i sf..... Takie Poradniki były w 2008r ,co do tematu dodałbyś że na game 34k+ trzeba exportować mysql do .txt i wrzucić do /usr/.../.../db

Pozdrawiam RysieQ

Nie gadaj głupot, pierwsze pliki jakie były na mpc np. to raina, a one były w 2009 roku więc ...

@topic

Po nazwie tematu myślałem, że to jest troll, ale jednak się myliłem.

Mi się przyda, nie wiedziałem, że takie coś da się edytować bez SRC binki i game, a zwłaszcza bez World Editora :c :c

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Nie gadaj głupot, pierwsze pliki jakie były na mpc np. to raina, a one były w 2009 roku więc ...

@topic

Mi się przyda, nie wiedziałem, że takie coś da się edytować bez SRC binki i game, a zwłaszcza bez World Editora :c :c

Dziękuję. Jednak są tutaj normalni ludzie, którzy docenią twoją pracę.

Jutro kolejny poradnik.

Opublikowano

A jak zrestartuje tylko game i db, a nie wpiszę reboot które w dodatku nie jest poprawnym zamknięciem systemu, to też będzie działać?

sygnatura2.png

Opublikowano

A jak zrestartuje tylko game i db, a nie wpiszę reboot które w dodatku nie jest poprawnym zamknięciem systemu, to też będzie działać?

Ten poradnik ma ze 2 lata dawno go nie edytowałem. Jasne, że wystarczy zrestartować game i db tylko.

Opublikowano

Ten poradnik ma ze 2 lata dawno go nie edytowałem. Jasne, że wystarczy zrestartować game i db tylko.

samo game wystarczy

Opublikowano

Pierdolnij się w łeb.

Nie dość że poradnik spóźniony o ~ 5 lat to jeszcze piszesz głupoty i wprowadzasz ludzi w błąd.

/reboot - no brawo!

Ps. naucz się użycia komendy /reload proto.

Opublikowano

@topic

Przyznaje racje... walneło mi sie rok do tyłu xD

Opublikowano

Pierdolnij się w łeb.

Nie dość że poradnik spóźniony o ~ 5 lat to jeszcze piszesz głupoty i wprowadzasz ludzi w błąd.

/reboot - no brawo!

Ps. naucz się użycia komendy /reload proto.

Usuń jakiś przedmiot z item_proto

// reload proto

i bang! Serwer zbugowany. ( k***a jak to :O !? )

ps. naucz się używać komendy kill pid

50596142255057180250.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...