Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa Przygoda !

Finlandin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Zastanawiam się nad tym czy nie zacząć od nowa mojej przygody w tym bajkowym świecie na serwerze Finesia.

Serwer sam w sobie jest mało oblęgany przez graczy. W szczególności ma to odniesienie do graczy mało rozumnych.

Zauważyłem że niektóre ceny są tańsze niż na Avalonie! Np: Super Święty Krzakogon na Avalonie dzisiaj (2014.12.20) kosztował minimalnie 7/8kk a na Finesi w ten sam dzień zaledwie 5kk! Nie rozumiem skąd ta różnica cen ,ale nie mam zamiaru się tego czepiać.

Pytanie do Was. Czy nie pożaluje tego? Czy nadal będe dostawał tyle samo rozrywki co na Avalonie? Wiem że jest o wiele mniej graczy ,trudniej o ekwipunek ,itd ,itp. Ale przecież o to chodzi ,żeby coś osiągnać samemu a nie tylko zakupić z NosBazaru za okradzione złoto ,jak to bywa czasem na Avalonie :angry:

Jeżeli macie czas i ochote to również prosiłbym abyście mi napisali ,co wpierw kupić na dobry początek ,jaką klasą mi będzie łatwiej?

Również na początek nowej przygody miałem ochote wydać 100ZŁ i wymienić to na 500ND a następnie na walute serwerową jaką jest Złoto. 

Jednak również powiedzcie mi czy może warto było by zakupić 10 tajemniczych skrzyń? Może uda mi się dropnąć jakiegoś krzaka i pojazd?

10 SKRZYŃ Z POJAZDEM ,10 Z KRZAKOGONEM? Może akurat mi się uda? Czy stanowczo mi to odradzacie?

Prosiłbym o dokładne wypowiedzi ,zależy mi na dokładnym rozważeniu tej sprawy. Aktualnie załozyłem konto "NUPKA" i rozejrzałem się po Finesi i stwierdzam że panuje tam straszliwy spokój ,ale właśnie mi się to spodobało. Na Avalonie jest strasznie tłoczno i wogóle ^_^

Jeszcze raz dziękuje za każda odpowiedź udzialoną dokładnie ^_^

(ROZPISAŁEM SIĘ BARDZO ,PRZEPRASZAM ZA WSZYSTIE POWTÓRZENIA BŁEDY ,ITD,ITP :) )

Opublikowano

Lepiej graj na s1. Powody w sumie sam wymieniłeś.

Jak masz wydać 100zł to kup czysty gold na allegro.

Nie kupuj losowych skrzyń, szansa, że coś trafisz jest minimalna.

giphy.gif

Opublikowano

Nie podoba mi się te że radzisz mi (na marne) abym grał na Avalonie.

A jeśli chodzi o kupowanie złota na allegro ,to jak to przebiega?

Po co pytasz się ludzi gdzie masz grać skoro i tak będzie grał na Finesi? :D

Zależy dokładnie od kogo kupujesz. Ale mnie/więcej tak robisz przelew bankowy (lub inna forma płatności). W tytule tam podajesz najlepiej swoje GG itp. Piszesz do typa i tam już ładnie się dogadasz na jaką postać ma Ci dać itp.

giphy.gif

Opublikowano

Jak lubisz grać z 50 ludźmi na jednym serwerze to polecam, a na serio to tylko avalon, Finesia jest martwa, bo w tygodniu praktycznie nikogo na niej nie ma, co do cen to przez niższą ilość graczy jest mniej pieniędzy na rynku, przez co mają one większą wartość, na avalonie jest drożej, ale proporcjonalnie zarabia się takie sumy w tym samym czasie, na avalonie pewnie nawet szybciej, bo jest dużo większy rynek zbytu.

Co do boxów losowych to tutaj chyba jest najlepsze podsumowanie ;) 

https://www.youtube.com/watch?v=tzoaSxkbQIE
Opublikowano

Ten film Nero to idealnie przedstawia : )

Sam się przyznam że kupiłem dzisiaj dwa boxy i dropły 2x FM'y o.O

No ale... co do samego grania. To co innego było by to wymienic na HAJS. ;)

Opublikowano

Nie wiem za bardzo jakiej odpowiedzi oczekujesz w tym temacie, ale pozwolę sobie się wypowiedzieć, bo nie mogę patrzeć jak wypowiadają się wielcy "znawcy" Finesii (z Avalonu), którzy na temat s3 wiedzą tylko tyle, co usłyszeli od innych.

Ale wracając do tematu... Jeśli chodzi o rozrywkę, to w początkowej fazie gry pewnie odniesiesz wrażenie, że niezbyt dużo się u nas na serverze dzieję. Głównie z powodu małej ilości rajdów dla low-lvli. Praktycznie poza cubami się je sporadycznie odpala. Chociaż teraz wystarczy zrobić pajame i można się pobawić w klepanie bałwana.

Rajdy draco i glacka, jak się przyłączysz do ogarniętej fam, to będziesz miał zapewnione codziennie (i nie koniecznie od +90, bo za mało u nas takich, żebyśmy mogli wybrzydzać). Z rajdami +90 jest inna sprawa, bo są głównie organizowane przez czołowe famki.

Inną sprawą, którą poruszyłeś jest mało itemków w bazarze. Rzeczywiście w porównaniu z innymi serverami na Finesii ciężko czasem o dobry ekwipunek i niejednokrotnie jeśli się poluje na jakieś lepsze eq trzeba korzystać z okazji jak się pojawi i kupować nawet kilka lvli przed możliwością założenia go. Ale dzięki temu jest niewiele osób w secie u7 więc nie trzeba mieć aż tak dobrego eq, żeby konkurować z innymi.

Co do tych 500ND, to możesz skorzystać z usług jakiegoś resellera. Jeśli by Ci się nie śpieszyło ze spieniężeniem tego, to możesz poszperać w bazarze, co się aktualnie najbardziej opłaca kupić, ew. zwoje eq i sp szybko schodzą i na pewno na tym lepiej wyjdziesz, niż sprzedając nd resellerom.

Bezsens kupowania losowych skrzyń już został ukazany, więc nad tym się nie ma co rozwodzić.

Opublikowano

Virus03 i na taką odpowiedź czekałem :)

Dzięki!

Virus03 grasz na s3? Jeśli tak to może znasz kogoś kto właśnie zakupiłby dużą sume ND za dużą ilość złota?

Chciałbym abyś to ty mi odpisał na to pytanie: Czy warto zakupić Inferno na panującym aktualnie tam rynku za 32kk+perła? DEF+8 ,ATAK+2.

Czy lepiej inwestować w kartę specjalisty?

Opublikowano

Tak, gram na s3 i powiem szczerze, że nie mam zamiaru się przenosić na inny server.

Co do inferno, to raczej Ci się nie opłaca. Tzn cena niby nie jest beznadziejna, biorąc pod uwagę, że niewiele ich jest na serverze, ale w późniejszym etapie gry pewnie będziesz preferował pety dające bardziej przydatne buffy niż res na ogień (fibi, puszek, navy - zależnie od klasy postaci i stylu gry).

Jeśli nie masz zamiaru kupować więcej ND, to z całą pewnością Ci odradzam ten zakup. 500 ND to jakieś 70kk. 400 ND (odejmując 100 za perłe na peta) = jakieś 55-60kk. Po zakupie peta zostanie Ci w najlepszym wypadku ~30kk. Za to już nie kupisz zbyt wiele. Nie wiem jaką klasą byś grał, ale jakieś uniwersalne sp by sie przydało +9/10, a to już wydatek rzędu 20-30kk i puff.. po pieniążkach, a co z eq? No właśnie... musiałbyś zrezygnować z sp, lub kupić jakieś słabsze.

Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem byłoby nie kupować inferna w Twoim przypadku, bo wbrew pozorom te 70kk, to nie jest tak wiele i będziesz miał na co je wydać, szczególnie biorąc pod uwage fakt, że jeśli kupisz ładne sp, to już będziesz z nim chodził do końca gry.

Opublikowano

Hmm ,no masz w sumie rację :)  

Jeżeli kupować SP to jakie ? Dodam że jeszcze nie wybrałem klasy postaci. Doradź mi jakie sp było by tutaj najbardziej odpowidnie.

Pisałeś żebym nie kupował ND ,o to Ci chodziło? A jeśli nie kupować to jak zaczynać?

500ND to jakieś 55kk góra 60 :/

Jeżeli potrafisz wyciągnąć aż 70kk to powiedz co sellać :D

Opublikowano

Nie chodziło mi, żebyś nie kupował ND, tylko napisałeś, że kupujesz ich 500, więc założyłem, że ich nie masz zamiaru tankować w większej ilości, a w takim wypadku nie powinieneś szaleć z wydatkami, bo na początku ciężko Ci będzie znaleźć jakieś szerokie źródełko dochodów. Dopiero gdzieś na 70 lvlu można się spodziewać tych kilki kk dziennie, a skoro zaczynasz grę od nowa, to może być u Ciebie słabo z kasą.

70kk z 500 ND. Hmm.. najprościej 5 pudeł sp po 14kk - bez zbędnego kombinowania (może kiedyś zejdą ^^)

Najlepsze sp, to zależy jaką klasą będziesz grał. w innym temacie pisałeś, że Cię do shanera ciągnie, to pasowałoby sp światła, u łucznika wk ma ten element i jest w miare uniwersalne, więc może to? 

Magiem holke byś sam do lochu zrobił. Troche w ele, dobra rózga i moby masz na spacje. A kase mógłbyś odłożyć na poska, lub volca.

Woja zbytnio nie ogarniam. Nim niby by pasowało warka mieć dobrego, ale jego to bardziej pod tanka pasuje zrobić, więc solo nim raczej nie poexpisz.

Opublikowano

Sam gram na s3 i jest tam wystarczająco graczy. Polecam Ci wzięcie Łuka będzie Tobie łatwiej. Jak chcesz moge Ci sellnąć jutro Perłe Złośnika :D ! Ps mój nick to pawel2002

Opublikowano

Dobra. Podsumowałem wszystko dokładnie i czas podjąć decyzje. Kupić :

1. Holly +9 =23kk

2. Ranger +12 =35kk + pudło

3. Inferno 35kk+ perła

4. Zielony Krzakogon = 20-30kk + moja perła

5. Warek +9 99j = 35kk

Są to oferty które ważność mają do poniedziałku ,narazie tylko takie udało mi się zdobyć.

Opublikowano

1. Holek ostatnio dużo w obiegu było i taka +9 średnio za 20kk (chyba, że ma 99job i jakąś perfekcje ładną, to cena jest OK)

2. Nie jestem pewny, czy wydawanie większości kasy na ranga, to dobry pomysł... z tego co się orientuje w dalszej części gry on idzie w odstawkę.

3. Czy nie pisałeś wcześniej, że jest za 33kk+perłe? ;>

4. Cena strasznie wygórowana. Za 20+perłe, to Fibke będziesz miał

5. Też przesadzona cena. 25kk to jest max (chyba, że perfekcja jest ładnie wbita)

Nie wiem, skąd Ty bierzesz te oferty o.O

Opublikowano

Z panującego tam rynku :) Nie wybrzydzam ponieważ mało kiedy trafiają się ofery.

3. Tak ,tak 35/33 ,mam skleroze ;D

2. Powiem tak. Ranger to karta do której mam slabość. :) +12 to wcale nie mało.. Moim zdaniem jak się upre to dam radę nim ciągnać do końca mojej gry ;)

Bo WK sam moge zrobić. A Ranger jak nie do misji to pvp ,czy glaca :)

Jak znasz osobe która tak tanio sprzedaje to powiedz prosze ;)

4. Chodzi Ci o Fibiego? 20KK +PERŁA? :O Od kogo? XDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...