Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do wowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Gram w wowa na serwerze globalnym i mam pewne kłopoty z płynnym działaniem tej gry na moim sprzęcie,

którego specyfikacja widnieje na samym dole tematu. 

Ogólnie to chciałbym wymienić procesor w tym komputerze, ale nwm na jaki.

Mam 2 opcje: zostać przy obecnym chipsecie i kupić intel core 2 quad, albo zmienić podstawkę i kupić i5 4460(jeśli się nie mylę)

Tylko 1 opcja wiąże się z wydaniem ok.300zł, a druga ok.1500zł(lub lecąc po kosztach 1000zł).

Chodzi mi o to, żeby gra działała mi płynnie na raidach, gdzie dużo się dzieje. No i chciałbym przynajmniej pograć na ustawieniach high.

Powiecie jak wam ta gra śmiga na quadzie, lub doradzicie mi co zrobić? Co do zmiany procesora na quada to jeśli ten procesor wystarczy dla tej gry do następnego dodatku to będzie to opłacalne ponieważ na komputerze gram tylko w tą grę, a do reszty mam konsolę :)

CPU:intel core 2 duo e6400 @ 2,8gh

GPU:HD7770 1GB OC version

RAM:4gb

MOBO:GA-P31-S3G

Proszę o szybkie odpowiedzi :)

Edytowane przez Mr.Cukier

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Ja osobiście nie mam problemu na 4gb ale we wszystkich tematch na forum WoWowskim ludzie doradzają minimum 6 gb ramu i koniecznie 4 rdzeniowy procesor.

2sbu2dv.png

Opublikowano

Ja osobiście nie mam problemu na 4gb ale we wszystkich tematch na forum WoWowskim ludzie doradzają minimum 6 gb ramu i koniecznie 4 rdzeniowy procesor.

No w zalecanych wowa jest podane 4gb ram, ale mi nie chodzi tutaj o pamięć, ale bardziej o procesor. 4 rdzeniowy procesor... wiele mi to nie mówi bo pomiędzy i5, a quadem jest kolosalna różnica w wydajności.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Miałem podobny sprzęt niestety nic nie szło poradzić. Grałem na średnich lub niskich :/

No, ale ja chcę wymienić procesor... przecież wiem, że na tym nie pogram ;/

Opublikowano (edytowane)

do wowa wystarcza na spokojnie i3 zeby tak gdzies po 60fps chodzilo jezeli tam sie bawic w szczegoly to lepiej w ta i5 wylozyc 

Ale ja moge kupic quada, albo i5. Chcialem płynnie pograć na raidach przynajmniej na ustawieniach high, tyle mi wystarczy. Jakbym mial na raidzie 25m przy ustawieniach high stale 60fps na procesorze intel core 2 quad to byloby super. Gra ktos moze na takim procesorze i moze mi powiedziec jak mu grala na raidach 25 osobowych (w ilu fpsach i na jakich ustawieniach graficznych)?

Edytowane przez Mr.Cukier

Opublikowano

Ale ja moge kupic quada, albo i5. Chcialem płynnie pograć na raidach przynajmniej na ustawieniach high, tyle mi wystarczy. Jakbym mial na raidzie 25m przy ustawieniach high stale 60fps na procesorze intel core 2 quad to byloby super. Gra ktos moze na takim procesorze i moze mi powiedziec jak mu grala na raidach 25 osobowych (w ilu fpsach i na jakich ustawieniach graficznych)?

wow nie wymaga dobrej grafiki. jedynie obciaza procka. ja na 9500gt na high mam 50-55fps na highmaul 25man. moj procek to Intel Core 2 Quad Q9400 i chodzi mi ladnie.

Age is just a number :)

Opublikowano

wow nie wymaga dobrej grafiki. jedynie obciaza procka. ja na 9500gt na high mam 50-55fps na highmaul 25man. moj procek to Intel Core 2 Quad Q9400 i chodzi mi ladnie.

No ja mam grafike HD7770, ale procesor bardzo słaby... także. Highmaul to ten nowy raid? To teraz nie wiem co z tym kompem zrobic ;/ Powiedz mi jeszcze ile masz ramu :) Zresztą ja chyba dozbieram kasę i zainwestuje w i5 bo nie opłaca mi się pakować kasy w tą podstawkę, bo jak wymienie sobie procesor na i5 (chyba 4460) to będę mógł na moim pc pograć w jakiegoś battlefielda, czy coś :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No ja mam grafike HD7770, ale procesor bardzo słaby... także. Highmaul to ten nowy raid? To teraz nie wiem co z tym kompem zrobic ;/ Powiedz mi jeszcze ile masz ramu :) Zresztą ja chyba dozbieram kasę i zainwestuje w i5 bo nie opłaca mi się pakować kasy w tą podstawkę, bo jak wymienie sobie procesor na i5 (chyba 4460) to będę mógł na moim pc pograć w jakiegoś battlefielda, czy coś :)

ramu mam 6gb, ale juz nie gram na tej karcie. pod choinkie dostalem gtx 480 i smiga jeszcze lepiej, tylko teraz na full. ale tez mysle zeby wymienic procka na jakiegos i5 lub i7 jak bedzie hajs

Age is just a number :)

Opublikowano
To jest ukryta treść, proszę

Tutaj znajduję się twój błąd. Posiadam Intel Core i3 i powiadam - TO WIELKIE GÓWNO!

Postanowiłem, że kupię nowy komputer, z tego zostawię tylko kartę graficzną(tymczasowo) i dysk, a resztę kupię.