Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pisanie pluginów: zmiana nicku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Robię autorski serwer typu Redstone i mam problem. Jak manipulować nickiem gracza na chacie.  Chodzi mi o to że jak wpisze coś na chacie to widomość wygląda tak: "<su1414> siema jestem glupi" (nie widac rangi z pexa nawet) a jak mam na serwerze essentials chat to tak: "[RANGA] su1414 siema jestem debilem" Chodzi o to że nie ma tych znaków <> i da się zmienić nick komendą. Jak to zrobić autorsko? z górdy dzięki za pomoc. Dam lajka :)

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

Mu chyba chodzi o plugin który zmienia nick gracza.

Np. Gracz wchodzi na serwer i zamiast "Gracz" plugin ma zmienić nick na "<Gracz>".

Ale lepiej ustawić to w essentials chat niż robić osoby plugin :/.

reklama.png

Opublikowano

co wy macie z tymi autorskimi pluginami ...

prawdopodobnie zaden plugin ktory napiszecie nie bedzie mial przynajmniej polowy wydajnosci essentiala 

Opublikowano

Właśnie. Wszystkie essentialsy zabierają razem około 1 mb pamięci a autorski plugin w którym jest to co chcesz zabiera jedyne 100KB więc 10 razy mniej. Przy reloadzie też daje to kilka sekund przewagi nad essentialsem..

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

@misiekcraft ok. dzięki. Masz like, a ja na pewno to potestuje.

Opublikowano

ok. ogarnąłem ten event i zmiane nicku ale te znaczki <> dalej są. Dalej czekam na odpowiedzi.

Opublikowano

@SuSzyy

Przykład:

e.setFormat(ChatColor.GRAY + p.getName() + ": " + ChatColor.WHITE + e.getMessage());

Wyjdzie nam coś takiego:

nick: wiadomość

Musisz po prostu się z tym pobawić, próbować kolejnych rzeczy z API Vaulta. Najbardziej przydadzą ci się metody:

getGroupPrefix()

oraz:

getGroupSuffix()

Pozdrawiam. ;)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...