Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Parę różnych postaci

Rexx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuję kupić postać za 4800 PZ ale są one różne i za bardzo ich nie znam tak więc proszę o napisanie mi plusów jak i minusów. Pierwszą postacią, która mnie interesuje jest Vayne od czasów gdy kiedyś grałem trochę się zmieniła i ludzie grają nią inaczej niż kiedyś. Drugą postacią jest Malzahar na midzie w grach widzę, że gromi on przeciwników w parę sekund na combo. Trzecia postać to Ezrael tu właśnie jest też podwójny dylemat, ponieważ jest to ADC jak i Vayne ale, który z tej dwójki jest lepszy? A może waszym zdaniem są jakieś inne przyjemniejsze postacie? Lubię atakować i nie lubię stać w miejscu dlatego potrzebuję postaci, która będzie mi w tym pomagać. Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Szczerze? Ciężko jest naprawdę doradzić, ponieważ Po Ogarnięciu Vayne jak i Ezreal mają True dmg i sieją postrach ;)

Ale jak już tak bardzo Cię interesuje Vayne, to mogę Ci polecić

+ True DMG
+ Doskok
+ Stun ( Tylko i wyłącznie gdy Trafisz przeciwnika z E w ścianę)
+ E Dobry do Ucieczki
+ Dodatkowy DMG z W
+ Ulti dające + do DMG + Niewidka

- Słaby Zasięg. Taki Lucian może ją obijać bez przeszkód
- Papierowata
- Bez Nafeedowania nic nie zrobisz

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Znaczy mnie to najbardziej interesuję postać, którą będę użyteczny w late :D Nie musi być koniecznie Vayne napisałem o niej bo jej skille mnie zainteresowały :D Dzięki za odpowiedź i jakoś będę musiał pomyśleć kogo wybrać xD

Opublikowano

Vayne to chyba najtrudniejszy ADC bo ciezko sie pozycjonowac, early ciezkie, ale mozna je swietnie rozegrac, w late insta penta jak ogarniemy i nikt nie bedzie ksowal 

@Edit

Zalety Vayne:

-swietny dmg, q dash i +dmg (np. 40%CDR i pod turretem uzywamy ciagle q wskakujac w turret i od razu aa w tym samym momencie, jak ogarniemy to 2sec i najciezsze tanki zjechane 

-stun z e

-swietny escape (q, e)

-dobra pomoc dla junglera (e na buff i easy dla junglera)

-mobilna

-ciezko nia nie dogonic kogos  

-swietnie kontruje

-w late insta penta, zwlaszcza jak mamy botrka, hydre i krwiopijce co daje 42% LS i niesmiertelni jestesmy w TFach

Wady:

-papierowa

-slabe early

-w early wszystko z cc jest b. niebezpieczne

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...