Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer, jak ściągnąć? który najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, grałem kiedyś w wowa bardzo dawno temu jak byłem jeszcze w podstawówce, teraz jestem w 3 klasie liceum. Moja przygoda zaczeła się od tego, że brat mi powiedział, że ma fajną dla mnie gre przyszedł pokazał co i jak, skąd pobrać, nie pamiętam co to była za strona, ale pamiętam, że pobraliśmy to, potem spachowałem do potrzebnego patchu jakiego ten serwer używał, pamiętam, że to było troche głupie, bo było trzeba siedzieć i patrzeć czy nie za dużo spachuje, bo serwer miał jakis tam patch i do takiego trzeba było, potem pamiętam gdzieś w plikach gry trzeba było zmienić IP i można było grać, pamiętam jezcze ten serwer to była http://www.andeeria.pl/nawet nie wiedziałem, że ją zamknęli.., średnio dziennie było po 800 osób, jak na wowa to mało, bo mało co kiedy kogoś się spotykało, tylko w głównych miastach było widać ludzi.

Ale przejdźmy do rzeczy, chciałbym wrócić do gry, nie stać mnie na wow, dlatego prywatne, no cóż..., z chęcią pograłbym na globalnym, ale nie stać mnie na tyle, myślę, że w święta to dobry czas na powrót, czasu będzie na gre i wgl.

Teraz pytanie: jak zagrać na prive?

1. Skąd ściągnąć wowa?

2. Jaki teraz serwer prywatny jest największy, zależy mi na tym by był to serwer gdzie gra dużoo ludzi, i żeby gra była ta sama jak na globalnym serwerze (na tym co się płaci) w sensie żeby nie było, że jest to serwer gdzie jest 10x exp czy coś takiego, tylko żeby był relany jak w orginale

3. Okey serwer mi podacie, jak ściągnąć też, to teraz jak to zrobić, by grac na tym prive co i jak? trzeba tylko ip gdzieś wpisać jak tak to jak?

Za pomoc z góry dzięki! liczę na szybkie odpowiedzi, bo chciałbym już wrócić <3 Za pomoc będe dawał każdemu minimum po 10 lajków, mam dwa konta(drugiego używa poniekąd brat), więc dziennie dla dówch na pewno rozdam, to taka zachęta bo chciałbym już grac ; ) ale myśle, że Was nie trzeba zachęcać do pomocy, bo z tego co pamiętam w wowa sami fajni ludzie grają ; ] przynajmniej dobrze wspominam te lata gry ; )

Opublikowano

1.Ze strony serwera. (http://sunwell.pl/index.php?id=jakzagrac)

2.Jeśli Ci chodzi o idealne odwzrorowanie pierwowzoru to coś takiego nie istnieje... obecnie privy najlepiej oskryptowane są na dodatku wotlk (to jest 2 dodatek, a na globie teraz jest 5), najlepszym polskim serwerem pod ten dodatek jest sunwell.pl (i jednym z najlepszych na świecie).

3. http://sunwell.pl/index.php?id=jakzagrac:)

Nie czytałem tej litanii u góry bo nie miałem czasu, więc nie miej mi za złe...

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Dzięki, tylko, że ten serwer jest na Wrath of the Lich King, a nie ma lepszy serwerów na choćby "Cataclysm"?, bo pewnie na najnowszy dodatek to nie ma żadnego "World of Warcraft: Warlords of Draenor" ? w sumie po co pytam na pewno żadnego nie ma, ale czy są inne z lepszym dodatkiem?

o idealnie odwzorowanie pierwowzoru to może mi nie chodziło, poza tym czy sunwell nie jest tym idealnym? przecież na ich realmie "Feronis" exp,kasa idzie tak samo jak na orginalu czyż nie?, więć co może być nie tak odwzorowane?

Masz może ts3, widzę, że ty obeznany, chciałbym pogadać? napisz na pw

a i jeszcze jedno nie da się ściągnąć jakoś normalnie wowa, pamiętam kiedyś normalnie jakoś się ściągało instalkę, a potem wow się instalował, a tutaj ściągam folder już z grą? z takim ściąganiem miałem wiele przypadków, że gra załóżmy mi źle pracowała, bo nie byłą zainstalowana a tylko włożona, więc nie wiem jak będzie tu, ale kiedyś jakoś normalnie było? hymm?

za pomoc dzięki

Opublikowano

Dzięki, tylko, że ten serwer jest na Wrath of the Lich King, a nie ma lepszy serwerów na choćby "Cataclysm"?, bo pewnie na najnowszy dodatek to nie ma żadnego "World of Warcraft: Warlords of Draenor" ? w sumie po co pytam na pewno żadnego nie ma, ale czy są inne z lepszym dodatkiem?

o idealnie odwzorowanie pierwowzoru to może mi nie chodziło, poza tym czy sunwell nie jest tym idealnym? przecież na ich realmie "Feronis" exp,kasa idzie tak samo jak na orginalu czyż nie?, więć co może być nie tak odwzorowane?

Masz może ts3, widzę, że ty obeznany, chciałbym pogadać? napisz na pw

a i jeszcze jedno nie da się ściągnąć jakoś normalnie wowa, pamiętam kiedyś normalnie jakoś się ściągało instalkę, a potem wow się instalował, a tutaj ściągam folder już z grą? z takim ściąganiem miałem wiele przypadków, że gra załóżmy mi źle pracowała, bo nie byłą zainstalowana a tylko włożona, więc nie wiem jak będzie tu, ale kiedyś jakoś normalnie było? hymm?

za pomoc dzięki

Są serwery z nowszymi dodatkami, ale tam nie wszystko działa (wyżej niż catacylsm się nie pchaj bo pełno bugów). Oczywiście nie ma żadnego serwera warlods of draenor :) Obecnie wrath of the lich king na serwerach prywatnych (sunwell) działa najlepiej i dlatego Ci go podałem, możesz zacząć grać na serwerze cataclysm jeśli znajdziesz jakiś dobry bo ja z cata mogę tylko polecić atlantiss(malo ludzi gra) lub molten (robia wszystko dla kasy... ale da sie grac...). Sunwell nie jest raczej idealny bo taki serwer raczej nie istnieje, o ile exp i reszta jest tak jak było na globie za czasów wotlk, to na sunwellu mogą zdarzyć się jakieś bugi co na globie nie może mieć miejsca. 

Da się pobrać normalnie wowa, ale ja wolę pobrać folder bo nie ma żadnych problemów tak jak napisałeś z działaniem gry.

Ja oczywiście zachęcam Cię do zagrania na globie, bo zapłacisz 50zł i masz 30 dni darmowej gry, wszystkie dodatki oprocz tego najnowszego(teraz pewnie maja jakies przeceny na swieta to będzie jeszcze taniej) i możesz przez te 30 dni gry zadecydować czy opłaca się grać na globie :) Osobiście po tym jak pierwszy raz zagrałem na globie to już nigdy nie zalogowałem się na żaden z prywatnych serwerów choć miałem bardzo duży sentyment do moltena, choćby z powodu przyjaciół :)

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

ale płacić co miech 50zł to tak średnio u mnie

Chodzi ci o ten http://atlantiss.eu/  ? tylko, ze to angielski serwer czy polski?

a skąd można pobrać wowa jakiś link?

Da się pobrać normalnie wowa, ale ja wolę pobrać folder bo nie ma żadnych problemów tak jak napisałeś z działaniem gry.

mi chodziło, że jak sam folder z grą się ściągnie to są czasami problemy, właśnie lepiej pobrać moim zdaniem ; p

Opublikowano

ale płacić co miech 50zł to tak średnio u mnie

Chodzi ci o ten http://atlantiss.eu/  ? tylko, ze to angielski serwer czy polski?

a skąd można pobrać wowa jakiś link?

mi chodziło, że jak sam folder z grą się ściągnie to są czasami problemy, właśnie lepiej pobrać moim zdaniem ; p

Tak dokładnie o to ten serwer mi chodziło, on jest polski:)

Pobierz stąd: http://atlantiss.eu/pages/1(kilient mini) obecnie to chyba jedyna opcja bo strona na ktorej byl normalny klient jest zamknieta.

Mi też o ten folder chodziło ;) Nie ma żadnych problemów, przynajmniej ja nie miałem.

Opublikowano

a to jest czysta instalka, czy jak zainstaluje to coś z ich serwer mi się też zainstaluje ten client gry mini? bo pewnie na sunwell będę grać, skoro mówisz, że tu dużo bugów

[..]bo strona na ktorej byl normalny klient jest zamknieta.

to jakim cudem ten instaler może teraz działać z czym on się łączy?

Opublikowano

a to jest czysta instalka, czy jak zainstaluje to coś z ich serwer mi się też zainstaluje ten client gry mini? bo pewnie na sunwell będę grać, skoro mówisz, że tu dużo bugów

to jakim cudem ten instaler może teraz działać z czym on się łączy?

To jest takie coś na zasadzie launchera, ktory pobiera gre podczas grania. Na atlantiss podobno nie ma bugów, ale malo ludzi gra w porownaniu do sunwella.

Ten instaler jest pobierany z innej strony ;)

Opublikowano

Nie polecam korzystania z mini clienta, jakoś dużo osób ma problemu i występują lagi. Polecam pobrać całego klienta z torrentów.

http://thepiratebay.cr/torrent/7669548/world-of-warcraft-cataclysm-4-3-4-15595/

Sprawdziłem, pobrałem i działa bez problemów. Dobrze seedowany więc szybko się pobiera :)

nie akurat w cata nie chce grać, chce WotLK, tylko nie mam skąd pobrać... lajki dam wam wieczorem

Opublikowano

nie akurat w cata nie chce grać, chce WotLK, tylko nie mam skąd pobrać... lajki dam wam wieczorem

https://www.molten-wow.com/download/

Musisz mieć pobrany program do torrentów np. utorrent.

Jeżeli masz pobrany to wejdź na tą stronę i kliknij Magnet link (ten taki magnesik)

Automatycznie ci się włączy utorrent i włączy ci sie pobieranie :)

Pozdrawiam :)

simply.4557.gif

Opublikowano

Nie chce mi się tego czytać ale mam pytanie gdzie teraz na TBC gra najwięcej osób? HellGround?

Jak nie chce Ci sie czytac to chyba forum jest nie dla Ciebie... zapytaj sie kolegi to nie bedziesz musial czytac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...