Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki program do ...

DrexonPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki program do tworzenia grafiki do gier jest najlepszy, proszę też o jakieś kursy/tut'y "tworzenia grafiki do gier"

Opublikowano

Grafika do gier do dosyć ogólne stwierdzenie.

Chcesz tworzyć trójwymiarowe modele, czy bardziej grafikę 2d ?

Jeśli trójwymiar to zainteresuj się darmowym Blenderem, który jest naprawdę potężnym oprogramowaniem i na sam początek oferuje bardzo dużo.
Początki są ciut trudne, ze względu na według mnie średnio intuicyjne menu, ale można w tym programie wyczarować cuda.
Płatne odpowiedniki to 3DS MAX, Maya, czy też Cinema4D, oferują one wiele więcej, ale ich cena jest straszna.

Jeśli chcesz się zająć grafiką 2d, czyli tworzenie np. UI do gier, albo rysowanie concept artów to darmowy GIMP, lub płatny Photoshop.

Określ konkretniej o jakie tworzenie grafiki Cię interesuje, to wtedy można mówić o poradnikach :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

To tutaj osobiście Ci nie za bardzo pomogę, ponieważ w 3D siedziałem bardzo krótko w malutkim programiku Wings3D.

Poradnik do Blendera, który znalazłem i wydaje się być w miarę rzetelny :

Nie znam różnic między wersją aktualną i z poradnika, ale myślę, że główne zasady pojmiesz :)

Teraz sobie przypomniałem, że jest jeszcze również płatny Zbrush, który działa na całkiem innych zasadach, także możesz sobie obejrzeć na YT jak wygląda w nim praca.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...