Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mechanizm do wciskania przycisku na DS4

Gość Szubryt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję zbudować mechanizm,który będzie mi wciskał cały czas przycisk R1 w kontrolerze DualShock4. Jakieś pomysły jak coś takiego zbudować? Od razu dodam, że nie mogę zablokować przycisku gdyż musi być wciskany co 2 sekundy. Generalnie muszę go tak wcisnąć około 1.000.000 razy więc samemu odpada, za dużo czasu stracę. Potrzebne mi to jest do pewnego trofeum. Pójdzie limit za pomoc.

Opublikowano

Może jakbyś miał czas to zdołałbyś coś skleić właśnie z silniczkami, sporo jest do kupienia w sklepach z pierdołkami lub nawet w internecie za drobne pieniądze, parę jakiś zębatek plastikowych np. z budzika. Ustawić zębatki tak, żeby obracały jakiś mały przedmiot, który będzie wciskał przycisk na unieruchomionym padzie. Tylko musiałoby to być coś, co by go wduszało i dało radę kręcić się dalej, żeby się nie blokowało. W teorii łatwo to zrobić, w praktyce trochę zabawy z tym jest. Ale jak lubisz się czymś takim bawić, to nie powinno Ci to sprawić większych problemów.

Może jest łatwiejszy sposób, ale obecnie nie przychodzi mi on do głowy (chyba że sposobem można nazwać oddanie pada np. młodszemu rodzeństwu/kuzynostwu etc. po to, żeby wciskali R1 )

Jeśli Ci się to uda, to podeślij tutaj zdjęcia ;)

Opublikowano

Też właśnie się zastanawiałem, żeby z Lego coś zbudować. Może być z tym mały problem zobaczę czy coś wymyślę. Na razie czekam na inne propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...