Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpadło z procesora

Gromakon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema odpadł mi procek, która leży pomiędzy wentylatorem a plyta glowna. Jak ją przypiąć bo te niektóre haczyki czy jak to nazwać są wygięte.

Udało mi się wpiąć, a teraz nie ma obrazu w monitorze.

post-956975-0-30826700-1419069078_thumb.jpg

post-956975-0-44473100-1419069087_thumb.jpg

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Wiem, że napisałem jak najebany. Tak spadł mi procek,a jak uruchamiam to na monitorze nic sie nie dzieje. Polecicie jakiś procek do 500zł max

Opublikowano

Na pewno CPU sam nie odpadł. Napisz, co próbowałeś zrobić.

"niektóre haczyki czy jak to nazwać są wygięte" - chodzi o te złote nóżki w procesorze? Postaraj się je wyprostować - delikatnie, bo łatwo jest je złamać. Pamiętaj, że jak odpadnie chociaż jedna nóżka, to CPU z automatu leci do śmietnika, bo raczej już nic z tym nie zrobisz.

ed/

Wiem, że napisałem jak najebany. Tak spadł mi procek,a jak uruchamiam to na monitorze nic sie nie dzieje. Polecicie jakiś procek do 500zł max

Podaj całą specyfikację swojego sprzętu.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Tzn siedziałem na niecie i mocno wył wentylator ale chcialem zagrać w cs;a to odpaliłem program patrze CPU 80* to myślę mam czas przeczyszcze wentylator. Odpielem wentylator to procek przykleil sie do wentylatora i nie zauwazylem go. Po chwili odkleił się i spadł na podłoge z wysokości ok 40cm. Zauważyłem, że nóżki są wygięte to wyprostowałem mi nie odpadła ani jedna chyba, że jak spadł. Odginałem scyzorykiem bo delikatnie porysowałem ale nie ostrzem, a górną stroną.

Zasilacz: EuroCase ATX-550W PFC

Procek:Amd Phenom™ II X4 955 3.20Ghz

Grafika Radeon R9 270x mini-itx gaming

@Edit

Chyba są wszystkie tylko 4 dziury w procesorze (chodzi o te dziury na nóżki) są w paście termoprzewodzącej.

Opublikowano

Miejsce tam gdzie wkładasz procesor jest uwalone pastą? W jaki sposób to zrobiłeś? Jeszcze się okaże, że płyta główna do wymiany.

Opublikowano

Albo serwis albo:

- pędzelkiem / szczoteczką do zębów DELIKATNIE czyścisz nóżki procesora żeby ich nie powyginać.

- dziurki w sockecie w płycie głównej oczyszczasz nasączonym alkoholem cienkim patyczkiem / iglą z watą czy coś takiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...