Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wina komputera czy monitora ?

DaN1o2pL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam nowy komputer od ponad 2 tygodni i nie zdążyłem jeszcze zakupić antyvirusa więc mam wersję 30-dniową kasperskiego. I od wczoraj zaczeły mi się dziać dziwnie rzeczy a mianowicie np. gdy minimalizuje grę lub poporstu jeśli z rozgrywki przenosi mnie do menu w grze to zgasa mi ekran i wyświetla mi się na monitorze Tryb D-SUB nie aktywny czy coś takiego, teraz jestem pewien że wywala mi system bo gdy rozmawiam przez skype,ts to automatycznie przerywa mi rozmowę. Wtedy pozostaje mi tylko restart komputera dodam że na starym sprzęcie miałem pewne problemy z tym monitorem (Często pisało mi Out of Herce [Chodzi o to że chyba ża dużo mhz] ) ale nigdy takich problemów jak teraz. Boje się że to może być virus lub problem z kartą graficzną a przecież komputer nie ma nawet 1 miesiąca.  Wykonałem pełne skanowanie, nic na nim nie wyszło.

Opublikowano

Jeżeli Masz Zintegrowany Układ Graficzny : Wyjmij Kartę Graficzną (Główną) , podłącz  monitor do zintegrowanej karty graficznej (Płyta Główna) i sprawdź czy dalej problem występuje . 

Opublikowano

Jeżeli Masz Zintegrowany Układ Graficzny : Wyjmij Kartę Graficzną (Główną) , podłącz  monitor do zintegrowanej karty graficznej (Płyta Główna) i sprawdź czy dalej problem występuje . 

Boję się grzebać w nowym kompie, jest jakiś inny sposób ?

Dzisiaj spróbuję się skontaktować ze sklepem, który składał dla mnie komputer

Opublikowano

Zrób tak jak @upup tylko bez wyciągania grafy, podłącz po prostu kabel do portu płyty głównej (tj. integry )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...