Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Call of Duty] Polepsz grafike i zwiększ ilość FPS'ów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ;) w tym poradniku pokaże ci jak zdobyć więcej FPS'ów w Call of Duty 4 oraz polepszyć grafike bez pobierania żadnych programów typu game booster itp.Zapraszam do czytania :)

PIERWSZĄ rzeczą jaką musimy zrobić to otworzyć konsole (przycisk ` pod ESC i nad TAB na lewo od 1) jeśli nie działa włącz ją w ustawieniach:

Opcje/tryb gry wieloosobowej/konsola : tak

DRUGĄ rzeczą jaką trzeba zrobić to wpisać w niej r_specularcolorscale która jest na 0 lub 1 jeśli jest to zamieniamy na 100 w zależności jak kto woli.

Pora na to jak zwiększyć FPS'y.

Oczywiście w konsoli możemy ustawić maksymalną ilośc fps'ów wpisując com_maxfps 250 ale zrobimy to w inny sposób : za pomocą konfigu lub ustawień chodź to jedno i to samo.

Mam komputer o takie specyfikacji:

-230V Zasilacz

-2 GB Ram DDR2

-Radeon HD 3400 (256 MB)

-251 GB Pamięci

Gra chodzi mi na 30-150 fpsach.

Zmieniamy rozdzielczośc na najniższą a ustawienia tekstur i rozdzielczości mapy na EKSTRA (jeśli ktoś ma gorszy komputer radze zniżyć).

W sumie wystarczy pobawić się ustawieniami: jak ktoś ma lepszego kompa lub ma takiego samego jak ja zapraszam do pobierania mojego konfigu :)

Link do pobrania: http://www.speedyshare.com/wCeT6/config.cfg

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/35897662cbb77264d51a4027fac9083522d27dfee88c71fda31fab2fc0d2c867/analysis/1419060075/

Wchodzimy w nasz folder z Call of Duty 4/players/profiles/"nazwa naszego profilu" i wrzucamy tam config.cfg (to co wysłałem) po czym nadmieniamy nasz plik i uruchamiamy naszą grę.Jeśli wyskoczy jakieś okienko gdzie jest : TAK NIE i ANULUJ klikamy na NIE żeby nie tracić naszych ustawień.

Jeśli są jakieś prolemy piszcie :)

Opublikowano

Nie rozumiem tego poradnika, za pomocą innych komend zyskasz 3x więcej fps. Po co komu dobra grafika? Jeżeli taką mamy to teorytycznie powinniśmy słabiej sztrzelać. Dlaczego? Więcej szczegółów = więcej rozproszenia i słaba widoczność

Nie rozumiem tego poradnika, za pomocą innych komend zyskasz 3x więcej fps. Po co komu dobra grafika? Jeżeli taką mamy to teorytycznie powinniśmy słabiej sztrzelać. Dlaczego? Więcej szczegółów = więcej rozproszenia i słaba widoczność

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm, nie rozumiem... Zrobiłem wszystko zgodnie z poradnikiem i nic lepiej nie ma... 48 fps tak jak wcześniej. Jakaś lipa ;D

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

• 4 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Call of Duty] Polepsz grafike i zwiększ ilość FPS'ów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...