Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Svchost.com

Vassopent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam taki problem, otóż dziś odpalam komputer i gdy chce włączyć przeglądarkę, painta, notatnik, jakikolwiek program to wyskakuje " czy chce zezwolić następującemu programowi pochodzącego od nieznanego wydawcy na wprowadzenie zmian " Nawet jak włączam painta to wyskakuje takie info i przy każdym programie, czy to paint, czy to notatnik czy pasjans pisze " nazwa programu : svchost.com " Nie miałem tego wcześniej, więc nie chce teraz, bo to wkurwi*, bo trzeba potwierdzać by otworzyć byle gówno...

Jak się tego pozbyć i skąd to wgl. się wzięło, jak nic nie pobierałem ostatnio, nic nie podłączałem do kompa..

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Na pewno infekcja Sality. Kiedys mialem z tym problem i to tak jak napisales w temacie, pomogl SalityKiller od Kaspersky

http://media.kaspersky.com/utilities/VirusUtilities/EN/salitykiller.exe

Skan niepotrzebny, strona firmy. Program powinien Ci pomoc. W moim wypadku podzialalo

Btw. nic nie musiales pobierac, wystarczylo uruchomic dowolny zainfekowany exe i infekcja komputera gotowa. Nawet i po wlozeniu pendrive, jesli ma wlaczone autoodtwarzanie

Dobrze by bylo, gdybys jeszcze wrzucil ten svchost na virustotal

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Nie będę odpisywał na takie tematy jeśli nie będą umieszczane we właściwym dane z wymaganymi informacjami. Jestem jedyną osobą sprawdzającą logi na mpcforum. Jak utrudniacie mi życie to ja wam też po utrudniam.

Niekoniecznie jest to sality. Bez diagnozy nie ma po co uruchamiać skanerów.

//edit. Jeszcze DnaloP sprawdza, ale on też nie będzie odpowiadał na takie tematy.

Opublikowano

Na pewno infekcja Sality. Kiedys mialem z tym problem i to tak jak napisales w temacie, pomogl SalityKiller od Kaspersky

http://media.kaspersky.com/utilities/VirusUtilities/EN/salitykiller.exe

Skan niepotrzebny, strona firmy. Program powinien Ci pomoc. W moim wypadku podzialalo

Btw. nic nie musiales pobierac, wystarczylo uruchomic dowolny zainfekowany exe i infekcja komputera gotowa. Nawet i po wlozeniu pendrive, jesli ma wlaczone autoodtwarzanie

Dobrze by bylo, gdybys jeszcze wrzucil ten svchost na virustotal

Nie, to nie jest sality. Wirus bardzo podobny ale sality ma inne pliki, inne zachowanie, inne wpisy. Tutaj na 99% jest neshta.

//Like za Świąteczny list! Wesołych Świąt :-)

Opublikowano

Nie, to nie jest sality. Wirus bardzo podobny ale sality ma inne pliki, inne zachowanie, inne wpisy. Tutaj na 99% jest neshta.

Dobrze nie zaszkodzi spróbować. Autor jak widzisz nic więcej nie napisał, więc niech niczego więcej nie oczekuje. Napisze więcej i na temat to dostanie trafniejszą pomoc - proste

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...