Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamulony komputer + pytania o ram

grzechu33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam oto taki sprzęt: 

System: windows xp professional sp3

Procek: Intel® Pentium® 4 CPU 2.00GHz

Pamięć ram: 1024 MB

Karta graficzna: Nividia GeForce4 MX 440  64MB 

Płyta główna: ECS P4VXASD2

Dysk: 186.3 GB

Nie ma zasilacza bo wyjąłem go i nigdzie nie pisze ile ma wolt.

Teraz tak ten komputer się trochę muli to znaczy najbardziej gdy używam przeglądarki jest to trochę uciążliwe, czy coś wam tu nie pasuje może ma za dużo ramu czy coś bo niby tego ramu nie zużywa dużo z przeglądarko ( opera) tak do 70% bez to tak od 50-65%.Może to procesor?

Ten komputer z takimi wnętrznościami powinien spokojnie śmigać na internecie bez większego zamulenia.

Chciałbym tak zrobić żeby tylko na internecie śmigał. Moja propozycja to wyjąć jedną z dwóch kostek ram (512) i włożyć jedną 256 wtedy będzie 768 i może nie będzie tak się mulił o ile to chodzi o to że 1gb to za dużo na niego. I jeśli to dobry pomysł to czy mogę tak po prostu odłączyć kompa wyjąć 512 a włożyć 256 i już czy muszę coś jeszcze np: format przed przełożeniem.

PROSZĘ O POMOC 

A i dodam jeszcze że czasami raz po włączeniu tak z 5 minut po się sam zresetuje, i często warczy i pali się cały czas ta dioda czerwona wtedy.

Opublikowano

Ten komputer to kaplica (nawet jak na XP'ka) a zmiana ramu nic nie da skoro : 

-Dysk mniej niz 200 GB

-Słaba płyta główna

-Procek taki sobie

-Karta graficzna nie uciagnie super mario bros na najniższych

Opublikowano

Komputer tak stary, że nic dziwnego że zamula. A resety i inne problemy to pewnie wina zasilacza.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...