Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić npc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie jak zrobić npc tylko chodzi mi o zrobienie drugiej handlarki różności bo w poradnikach to ze zwierząt robią i nie wiem jak zrobić z npc który już jest tylko żeby były dwa  ale w drugim inne itemy.

Opublikowano

Wszystko zrobiłem i nie działa wyślę ci jak mam .

npc.txt

m	372	653	0	0	0	5	1m	100	1	1000

mob_proto

1000	Noname	Noname	0	0	0	1	SMALL		0			0		1	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	100	100	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0					0											0	0	0	0	0

shop

48	Pro itemy	1000

Co mam źle zrobione ? te 1000 to sobie wymyśliłem id można tak ?

Normalniej kopiujesz handlarke, zmieniasz id i tyle.

jak skopiować ? 

Opublikowano

@Up: Nie wymyślasz sobie ID. Wejdź w npc.txt i ustaw na końcu zamiast tego 1000 np. 9003 (ID npc w tym przypadku handlara). Tak samo w shop zmień na 9003. Później w shop_item dodajesz sobie itemki tak jak w tut.

Opublikowano

@Up: Nie wymyślasz sobie ID. Wejdź w npc.txt i ustaw na końcu zamiast tego 1000 np. 9003 (ID npc w tym przypadku handlara). Tak samo w shop zmień na 9003. Później w shop_item dodajesz sobie itemki tak jak w tut.

Ale mi wyskakuje błąd że już taki jest i nie mogę dwóch takich samych

A jak dodam w shop_item na ten sam id to przeciez w tamtym też się pojawi ta rzecz :/

Opublikowano

W tabelce shop -> kolumna vnum wpisujesz numer, którego jeszcze nie ma. W shop_item -> kolumna shop_vnum wpisujesz ten sam numer z shop -> vnum, potem item_vnum id przedmiotu i ilosc w 3 kolumnie.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...