Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry strategiczne

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam strategicznych gier czasu rzeczywistego w kosmosie. Coś podobnego do Endless Space i Sins of a Solar Empire. Z niedużym naciskiem na ekonomie. Chyba że to są jedyne takie gry.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Ale chodzi ci ze w kosmosie czyli ze gwizdy widać planety i te inne ?

Po prostu walka statkami kosmicznymi w kosmosie a nie jednostkami naziemnymi. Planetary Annihilation to łączy ale wiem że jest to za bardzo nastawione pod multiplayer a ze mnie taki strateg jak z koziej nie powiem co trąba. 

Opublikowano

hmm.... tak odbiegając nieco od kategorii: Space Engeneers? Budujesz sobie statki / stacje kosmiczne, i albo walczysz sam ze sobą (co poniekąd jest trudne i głupie) albo znajdujesz sobie kolegę i tworzycie 2 statki, a potem ka boom.

@EDIT: Nowa cywilizacja "kosmiczna" (to już chyba 5 albo 6)

lub Kerbal Space Program, ale to bardziej symulator lotów kosmicznych

Opublikowano

Po prostu walka statkami kosmicznymi w kosmosie a nie jednostkami naziemnymi. Planetary Annihilation to łączy ale wiem że jest to za bardzo nastawione pod multiplayer a ze mnie taki strateg jak z koziej nie powiem co trąba.

Wystarczy przeczytać pierwszy akapit w książce/streszczeniu/opisie StarCrafta. Cała fabuła oparta jest na "kosmosie"; praktycznie każda misja odbywa się na innej planecie.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Wystarczy przeczytać pierwszy akapit w książce/streszczeniu/opisie StarCrafta. Cała fabuła oparta jest na "kosmosie"; praktycznie każda misja odbywa się na innej planecie.

jednak mu chyba chodzi o latanie statkami, budowanie ich etc. :D

Wiem!

StarDrive!!!

Opublikowano

hmm.... tak odbiegając nieco od kategorii: Space Engeneers? Budujesz sobie statki / stacje kosmiczne, i albo walczysz sam ze sobą (co poniekąd jest trudne i głupie) albo znajdujesz sobie kolegę i tworzycie 2 statki, a potem ka boom.

@EDIT: Nowa cywilizacja "kosmiczna" (to już chyba 5 albo 6)

lub Kerbal Space Program, ale to bardziej symulator lotów kosmicznych

Spejsy mam, to nie strategia.

Nigdy nie widziałem żeby były tam bitwy kosmiczne.

jednak mu chyba chodzi o latanie statkami, budowanie ich etc. :D

Wiem!

StarDrive!!!

Sądzę że za mała skala bitw o ile takie tam istnieją. 

Opublikowano

Genesis Rising trochę stare, a Endless Legend to nie to. Dodam że ma to polegać głównie na bitwach i przypominam o łatwej ekonomi. Dlatego Endless Space już odpada. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...