Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Gladiatorem: bonusy, wybór broni, manastone

Heniu Mechanik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  w Aiona gram około tydzień.

Gram Gladiatorem, mam ogółem kilka pytań:

- na jakie bony patrzeć przy kupnie ekwipunku? Jak największa obrona?

- nosić broń drzewcową czy "wielki miecz", który też jest 2ręczny.

- czy PAROWANIE / BLOK dają coś w ogóle dla mojej klasy?

- jakie bony wkładać do ekwipunku? Chodzi mi o kamienie : celność,atak, krytyk itp

- czy bon "wzmocnienie magii" daje coś mojej klasie? 

-  nosić tylko uzbrojenie płytowe?

Troszkę to może głupie pytania, ale nie chcę popełnić błędu żadnego.

Wszystkie pytania wiążą się na razie z grą PvE.

Mam 32 poziom :)

Heniek.

Opublikowano

Do 60lvl noś sety i bronie kupione za monety ( brązowe, srebrne itp. w zależności który masz lvl )

Noś drzewcową ( ma ukryty bonus na stumble przy uderzeniu )

Parowanie jest bardzo przydatne gladowi, ale w secie który wymieniłem wyżej masz wszystkie potrzebne staty na dany lvl.

Kamienie many na krytyka i na atak.

Wzmocnienie magi nie daje nic gladowi ;p

Tak glad uzywa tylko plate armour

Opublikowano

Tak jak wyzej do 60lvl nos sety za coiny (26lvl/36lvl/41lvl/46lvl/51lvl).Na 65lvl ubierasz sie w set za BM(Battle Medal), oczywiscie bierzesz ten pod parry a nie block.Ten drugi dla trampka.Miedzy GS a Pole nie ma duzej roznicy i to co pan wyzej napisal jest kompletna glupota.

Masz tu dwa linki, pvp glada z GS i Pole.Daje 2 peirwsze linki spod reki :D

https://www.youtube.com/watch?v=G732OWTnjyQ

https://www.youtube.com/watch?v=0t1fr6yMWH8

Co do manasow:

-crit

-acc

-att(najmniej potrzebny, zeby wkladac).Warto jednak zawsze miec tam jeden part w att.

Co do armoru tez sie nei zgodze, zeby meic np. wiecej msupp glad moze zrobic secik (leather) za AC, wiec prosze... nie wprowadzaj ludzi w blad

Nie czaruj.

Opublikowano

On ma dopiero 30 lvl i waha się czy by nie zrobić glada pod mb... Mówię mu tylko podstawy, bo takie rzeczy jak set za bm, który ma więcej ms, sety za ac itp. może pytać potem.

Co do GS a polearmem, to była już dyskusja ( 3 strige gs i 4 pole ) i wcale nie bez powodu prawie każdy glad używa pole.

Opublikowano

On ma dopiero 30 lvl i waha się czy by nie zrobić glada pod mb... Mówię mu tylko podstawy, bo takie rzeczy jak set za bm, który ma więcej ms, sety za ac itp. może pytać potem.

Co do GS a polearmem, to była już dyskusja ( 3 strige gs i 4 pole ) i wcale nie bez powodu prawie każdy glad używa pole.

No tak rzeczywiscie...jednak ja np. na Nexusie craz wiecej ludu widze z GS, zreszta sam tez z GS korzystalem.Dluzszy temat

Nie czaruj.

Opublikowano

Porównywałem pod PvE GS a Pole i moim odczuciem, że jednak GS jest dla mnie.

Co do ekwipunku no to kupuje całe sety za coiny płytowe z bonem "parowanie".

Krok po kroczku uczę się, to takie małe wprowadzenie dla mnie jako "randoms noob".

Już 40 lv :) 

Dziękuje wam za argumenty.

Heniek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...