Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - czy da się tak zrobić?

teusz0724k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, mianowicie czy da się zrobić takie coś że jak postawimy kamień i obok w ziemi commandblock'a czy coś..co sprawi że klocek się zamieni i jak ten kamień najedzie na tego commandblock'a to zamieni się w przetopiony kamień? lub drewno i jak najedzie to będą deski ? 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

@ref

Opublikowano

Możesz próbować robić mechanizm CommandBlocków, działający w taki sposób. Jeden CommandBlock będzie sprawdzał czy w określonym miejscu znajduje się drewno i jeśli tak będzie przekazywał sygnał do następnych dwóch CommandBlocków. Jeden z nich będzie tworzył deski, a drugi usiadł postawione drewno.

Opublikowano

Da się, nawet nie trzeba obok command blocków. Musisz być na wersji 1.8. Do jednego podłączasz "zegarek" czyli miganie redstona i wpisujesz komendę /testforblock -100 4 245 stone (koordynanty gdzie będzie się zamianiał kamień). Teraz przystawiasz do niego kompaktor, i obok kolejny command block. W nim wpisujesz /setblock -100 4 245 cobblestone (te same koordynanty)

Trochę trudno się połapać, jak nie będziesz rozumiał to mogę zdjęcie wysłać. Te command blocki najlepiej wsadź pod ziemię tak żeby nie były widoczne.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

1ex4cl.png

Tak to ma wyglądać.

Piston popchnie drewno, które najedzie na commandblock i przez komendę zamieni w deski. 

Prosze podajcie jakie komendy wpisać. 

Opublikowano

Mogę dać screeny, ale jeszcze nie bardzo rozumiem po co ten piston. Jak się postawi ten blok drewna to on ma zniknąć jak się zamieni na deski? I ten command block na widoku zupełnie nie jest potrzebny, może być ukryty pod ziemią czy coś.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...