Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcenie procesora.

yety1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym podkręcić procesor Amd Dual Core 4850e^M

Znalazłem program który pokazał mi że moja obecna szybkość procesora to 2,5 GHZ. A maksymalna 3,2 GHZ.
Procesorek ma 6 lat i nawet nie wiedziałem że moge go podkręcić nawet o kilka hercy żeby był wydajniejszy a nie przegrzewał się.

Temperetura rdzenia to ok 14-22 Stopnie podczas spoczynku.

Próbowałem już sam poradnikami podkręcić procesor ale niestety program Amd Over Drive nie wyszukuje mojej karty graficznej i procesora.
(Karta Nividia GeForce 9400 GT)
Oraz gdy już założyłem temat chciałbym się dowiedzieć czemu w moim win XP podczas gdy wchodzę w ten "głośniczek" nie pokazuje mi aplikacji do których moge decydować o głośności. Tylko pokazuje mi coś takiego http://scr.hu/2lny/r9qe9

Prosze was nie podsyłajcie mi pierwszego lepszego gówna z internetu po wpisaniu frazy "jak podkręcić procesor amd" bo już patrzyłem na to i nic mi nie pomagało :)

14 lat  

Opublikowano

Płyta główna Giga Byte Technology Ltd. M61PME-S2
Zasilacz niestety nie wiem jaki ale jest mały napis obok zasilacz AC 230 V

14 lat  

Opublikowano

Musisz podać model zasilacza bo jak nie, to po podkręceniu wszystko może pójść z dymem. W sumie i bez podkręcania z czasem może się tak stać.

Co do płyty i po przeczytaniu co piszą o niej w internecie to zmienić możesz jedynie szynę FSB (po wciśnięciu w biosie CTRL + F1).

Tylko przed tym podaj ten model zasilacza (zdejmij klapę z obudowy i przepisz lub zrób zdjęcie tej naklejki)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

A jednak zasilacz bomba zegarowa. Jeśli chcesz OC oraz żeby ten sprzęt przetrwał, zmień ten wynalazek na jakiś markowy

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Mam tez pytanie. Dlaczego wyskakują mi blue screeny? Bez powodu I to min 1 raz dziennie.

+ Wyskakuje mi to 
STOP 0x000000D (0x3e3D2C69,0x0000001C,0x0000008,0x3E3D2C69)

14 lat  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...