Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ustawieniem dropu ze szkaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkioch formulowiczow otoz mam problem z dodaniem dropu do szkatulki jak to zrobilem

dodalem ikone szkatulkii do icon

dodalem w locale zastosowalem sie na wzorze czer. eboniotwej szkat.

dodalem w navi tak jak bylo na filmiq mrpiotrka122

i w item special group dodaje na sam koniec 

Group tutaj wpisuje nazwe szkaty
{
Vnum id szkaty tutaj wpisuje
1 itemki
.
.
.
.
}
i resetuje serwer ( vpsa) gdy odpalam ./start.sh odpali sie ale nie moge sie polaczyc z serwerem wiec 
wklejam stare speciaitemgroup i dziala.

jak chcecie syserr z vps'a prosze mi powiedziec w jaka sciezke wejsc w ftp z gory dziekuje za pomoc.
pozdrawiam kajokos.

Opublikowano

Jak wgrasz edytowane pliki i uruchomisz serwer komendą na vpsie , sprawdź poleceniem : ps (poporstu wpisz w to w konsoli w putty), pokaze ci to liste procesów. Sprawdz co Ci się nie odpaliło, czy to channele,logowanie,baza.Kiedy juz sprawdzisz co Ci się nie odpaliło wchodzisz w folder ktory za to odpowiada , zazwyczaj scierzka do takiego folderu to : /usr/home/'nazwa folderu z twoimi plikami serwerowymi' . I tutaj powinieneś mieć foldery (nie wiem jakie masz nazwy ale channele zazwyczaj są w channels albo chs , logowanie w autch , baza w db) i tam masz syserr w każdym z folderów (oczywiscie w channel bedziesz miał podfoldery do kazdego channela oddzielnie). Pokaż syserr z tego co Ci się nie odpaliło w putty.

sygnaaapn_wenrsax.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...