Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki obrazu

jachcehaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, mianowicie nie dawno zakupiłem nowy sprzęt(jest to laptop) dosyć dobry: i7 4700MQ 3.4ghz, 4gm ramu, amd radeon r7 m265, win 8.1 testowałem go troszkę i nawet uciągnał BF3 na wysokich ustawieniach ale jak to zwykle bywa jest problem z warrockiem, dokładniej mówiąc podczas gry łapie lekkie ściny ekranu tzn. ekran freezuje się mi na około 0.5-1 sek. co w takiej grze jak warrock jest dużą jednostką czasu. Nie mam pomyślu jak temu zaradzić wie ktoś może co zrobić? Tyl;ko proszę nie piszcie komentarzy typu "oczyść ccleanrem, przeskanuj antywirem" bo po pierwsze laptop mam od miesiąca a po drugie tych sposobów już próbowałem. Liczę na konretne wypowiedzi.

Opublikowano

Prawdopodobnie wr chodzi ci na jednym rdzeniu . Znaczy wszystkie gry . A reszta rdzeni odpoczywa ;P (taki troll z ich strony) . Kolega miał identyczny problem i załatwił sprawę pogramem imagecfg(coś w ten deseń) .   Ściągnij program aida i sprawdz temp przy włączonym bf3 i napięcie na rdzeniach . Jeśli jeden rdzeń się bardziej nagrzewa niż pozostałe więc na 100% gra chodzi na jednym rdzeniu.

BUM

Opublikowano

Prawdopodobnie wr chodzi ci na jednym rdzeniu . Znaczy wszystkie gry . A reszta rdzeni odpoczywa ;P (taki troll z ich strony) . Kolega miał identyczny problem i załatwił sprawę pogramem imagecfg(coś w ten deseń) .   Ściągnij program aida i sprawdz temp przy włączonym bf3 i napięcie na rdzeniach . Jeśli jeden rdzeń się bardziej nagrzewa niż pozostałe więc na 100% gra chodzi na jednym rdzeniu.

Ta gra będzie działać tylko n1 rdzeniu bez względu na wszystko.

@topic

przy wlaczonej grze wejdz w menadzer zadan > procesy > warrock.exe PPM ustaw koligację i zaznacz wszystko, ew. tylko 0 i 1. Poexperymentuj do osiągnięcia najlepszej wydajności.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...