Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kanary...

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem wsiadłem dziś do autobusu który był przepełniony, a jako że zaraz za przystankiem jest rondo to wyjąłem bilet i chciałem go skasować jak autobus przejedzie przez rondo (żeby ludzi nie stratować) no i gdy autobus wyjeżdżał z ronda wyciągnąłem rękę do kasownika, (dodam że przede mną  stała dziewczyna a kasownik był za nią więc miałem dodatkową trudność ) i ten bilet do niego włożyłem tyle że nie odbiło mi bo się zagiął, więc po chciałem go sprostować, ale gdy to robiłem podszedł do mnie kanar i powiedział że bym pokazał mu bilet. 

Powiedziałem mu że właśnie go chce skasować a on mi na to na chama że wie/widział ale już jest za późno!

Czy mam jakąś szanse na odwołanie się? Na monitoringu mogą sprawdzić, że chciałem skasować. Rozumiem jakbym sobie usiadł etc. ale ja do k**** stałem i bilet miałem w ręce, tylko że obok mnie był jakiś starszy dziadek, za mną jakiś facet, a przede mną jakaś dziewczyna, nie chciałem ich zdeptać, więc poczekałem aż autobus zakręci na rondzie! 

Od przystanku autobus odjechał ja wiem może z 20 metrów 

Cześć...

Opublikowano

Raczej nie ma szans, Twoim priorytetem jest podpicie biletu zaraz po wejściu do autobusu.

Ma czas na skasowanie biletu dopóki autobus nie dojedzie na kolejny przystanek. Jedź się odwołaj i tyle.

Opublikowano

Gdyby nie było tego ronda to nie było by problemu, ale jako że autobus wjeżdżał w 3 wjazd.... No ja rozumiem że na pana kanara prawa fizyki nie działają :D ale ja supermenem nie jestem :/

Cześć...

Opublikowano

spróbuj, ale i tak nie trzeba tego płacić. Znam wiele osób co nie płacą.

Opublikowano

Ma czas na skasowanie biletu dopóki autobus nie dojedzie na kolejny przystanek. Jedź się odwołaj i tyle.

Od kiedy ?

Ma skasować zaraz po wejściu.

Było poprosić tą dziewczynę by skasowała za Ciebie, bo tłok jest, chyba że do dziewczyn zagadujesz tylko w metinie xD

Nie ma szans na odwołanie.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Od kiedy ?

Ma skasować zaraz po wejściu.

Było poprosić tą dziewczynę by skasowała za Ciebie, bo tłok jest, chyba że do dziewczyn zagadujesz tylko w metinie xD

Nie ma szans na odwołanie.

Od zawsze, przynajmniej w Łodzi, no ale to Łodź. Fakt, trzeba skasować zaraz po wejściu, ale jeżeli są kanary i to widzą, to muszą dać Ci czas na wyciągniecie i skasowanie biletu.

Opublikowano

Bylo uciekac, teraz to chyba juz bez szans, to sa chamy i tylko kasa w bani... Jak widzial to po co ten mandacik ? Tylko $$$, watpie zebys cos uratowal teraz

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Masz prawo nie przyjąć mandatu i kłócić się w sądzie. Jak przyjąłeś, to zapłać, bo szanse na to, że cokolwiek uda ci się zrobić są małe.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Mogles powiedziec, zeby wysiadl z toba na nastepnym przystanku i spierdolic, jak wolno biegasz to walnac mu w te dokumenciki, zeby mu sie rozsypwalo i spieradalasz.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up 

mądre... mądre 

Hehe już to widzę jakby pozwolił mi wysiąść? Musiał bym być jakąś super laską a ten facet zdesperowanym kawalerem 

A co do tych dokumentów to też mądre! Rzucić  mu dokumenty po których cię zidentyfikują :P chyba że masz stare opakowanie na dokumenty i rzucasz mu puste :DxD 

Cześć...

Opublikowano

Naprawdę ci współczuję. Niestety z nimi raczej nie wygrasz. To są największe chamy jakie świat widziałem. Co prawda u mnie w Poznaniu kontrola zdarza się raz na kilkanaście lat, ale jak już się zdarzy to nic dobrego z niej nie wynika. Ostatnio tzn. rok temu :D gdy wchodziłem rano do tramwaju i odbiłem bilet chciałem podejść do drzwi, a tu nagle jakiś baran mi wyskakuję i nie pozwala przejść. Rano mało myślę, więc nawet nie wiedziałem o co chodzi. Po chwili wyjmuję skądś swoją magiczną plakietkę i dosłownie przed oczami mi nią macha. Pokazuję mu bilet mimo iż doskonale widział jak go odbijam :D I dopiero wtedy mi się odsunął. Denerwuję mnie takie podejście do ludzi. Komunikacja miejska chyba znajduję swoich pracowników w psychiatryku.

Opublikowano

Mam pytanie.

Tak zwany Kanar musi mieć tą plakietke i musi ją ukazać pasażerowi i dopiero po tej czynności musze okazać bilet?

Tak, musi mieć identyfikator i musi okazać go pasażerowi gdyby ten chciał np. złożyć skargę.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Odwołanie w sądzie - i tyle.

Pamiętam raz jak, bodajże roczek temu jechałem z kumplem trajką.

Kanar, ja prawilnie miałem KKMke [ Krakowska karta Miejska] więc się o to nie martwiłem.

Ziomek mówi, że kupił bilet przez tą aplikację co można, mówi "niech pan sprawdzi w tych swoich papierach" on mówi, że wie.

Kumpel mu na to, że nie ma tu internetu, ale w galerii [ następny przystanek ] jest darmowy hotspot i mu tam okaże [xD].

Kanar nieogarnięty, wysiada z kolegą [ typowi "nieudacznicy życiowi"] i kolega stoi na przystanku.

Oni do niego " No, idziemy "?

A ten im na to " Ale kim panowie są? Ja tu czekam na tramwaj już 5 minut ".

Czekamy na niedowiarków teraz.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

@up 

O lol dobry ziomek 

Szczerze chętnie zrezygnuje z komunikacji miejskiej gdy będę miał taką możliwość, a mam na myśli 18 lat wtedy idę na prawko, a póki co jak jest zima to jeżdżę autobusem, ale na wiosnę przechodzę w tryb chodzenia z buta ;P 

Co do pracowników macie racje ci ludzie to jakieś oszołomy no,  za spisanie dostaje jakąś dodatkową kasę, a idą święta to musi mieć za co kupić szampana na sylwestra!

Teraz mam trochę bekę z tego kanara ja mu mówię że bilet właśnie kasuje a ten mi z tekstem że, wie o tym ale jego to nie interesuje. (Podświadomie daje do zrozumienia że czekał na mnie) 

Cześć...

Opublikowano

@up 

O lol dobry ziomek 

Szczerze chętnie zrezygnuje z komunikacji miejskiej gdy będę miał taką możliwość, a mam na myśli 18 lat wtedy idę na prawko, a póki co jak jest zima to jeżdżę autobusem, ale na wiosnę przechodzę w tryb chodzenia z buta ;P 

Co do pracowników macie racje ci ludzie to jakieś oszołomy no,  za spisanie dostaje jakąś dodatkową kasę, a idą święta to musi mieć za co kupić szampana na sylwestra!

Teraz mam trochę bekę z tego kanara ja mu mówię że bilet właśnie kasuje a ten mi z tekstem że, wie o tym ale jego to nie interesuje. (Podświadomie daje do zrozumienia że czekał na mnie) 

Jak masz dwójkę rodzeństwa, to masz za darmo kartę do końca naukii ;v.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Wysiadłby i tak :) Trzeba było powiedzieć że nie masz żadnych dokumentów itp. Wysiadł by z tobą na następnym przystanku i byście czekali na policje lub straż miejską a zazwyczaj im sie niechce wysiadać :)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...