Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Znikające miejsce z dysku C

WolframHD

Pytanie

Opublikowano

Witam !

Mam problem który polega na tym, że od około 2 tygodni po trochu ubywa mi miejsca z dysku C (SSD). Mam tam zainstalowanego Windowsa, Office'a, muzykę i drobne aplikacje co zajmuje łącznie zajmują 50 GB. Ze 120 GB powinienem mieć wolną połowę dysku, a mam... uwaga... całe 13 GB ! Programem WinDirStat sprawdzałem co zajmuje mi tyle miejsca na dysku, ale nie wykazał on kompletnie nic - oczywiście najwięcej miejsca zajmował Windows, bo około 20 GB i aplikacje, muzyka,  itp.. łącznie tak jaj pisałem 50 GB. 

Jak to naprawić i dlaczego tak się dzieje ?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam podobną sprawę, SSD 120GB pliki na SSD ważą +/- 65GB a mam o dziwo 3GB wolne miejsca, imo jest to back up Windowsa ale mogę się mylić.

@edit, tsa miałem racje to backupy windowsa tyle ważyły : )

PPM na komputer właściwości, zaawansowane ustawienia systemu, ochrona systemu, wybierasz swój dysk i klikasz konfiguruj, na samym dole masz suwak +  możliwość usunięcia backupów itd itp. Ustaw sobie jak chcesz. Pamiętaj że czym mniej miejsca zostawisz na backup systemu tym krótszą datę przy cofaniu systemu będziesz mógł wybrać.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...