Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uwzięta nauczycielka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przejdę do sedna. Zbliża się koniec semestru, a ja nie chwaląc się mialem tylko 1 zagrożenie i to z chemii ;) (easy) Dzisiaj pani czyta oceny z Polskiego. Dobra spoko oczekuje 2, a ona mówi ze mocna 1. Oceny mam takie 3,2,2,1,2,1,3,3. Zapytałem czy mogę cos poprawić ona kazała zostac mi na przerwie. Myślę sobie no dobra pewnie mi kazala będzie zgłosić z bieżącego tematu. Dzwonek zadzwonił. I pytam. Ona mi odpowiada, ze termin na poprawę minal i musi mi wpisać 1. Potem pytałem się jej, tlumaczylem, ze wychodzi 2. Ona kurwa jakby w myślach mordę ze mnie cieszyla. Powiedzialem, ze jest wredna i wyszedłem. Pytanie. Mogę pisac odwołanie czy cos takiego ? Odpowiedzi typu; do szkoły gimbusie smag yolo liga legends itp zgłaszam

Opublikowano

Możesz pójść do dyrektora. Nie w każdej szkole średnia arytmetyczna jest wykładnikiem oceny semestralnej. Jeżeli masz 2 jedynki ze sprawdzianów to może Ci wychodzić 1.

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Jeżeli te 2 jedynki są ze sprawdzianów a w statucie szkoły jest napisane, że trzeba mieć połowę ocen z prac klasowych (sprawdzianów) zaliczone na ocenę pozytywną to niestety, ale jak ci nie da poprawić któregoś ze sprawdzianów to poprawka semestru. Trochę źle zrobiłeś, że powiedziałeś jej, że jest wredna :P Takie rzeczy się mówi jak się zda ;)

Opublikowano

Możesz iść, ale oni to (niby) oceniają całokształt ''odpowiedzi na lekcji, i oni sobie wybierają, które oceny są dla nich ważniejsze...'' pewnie nic Ci to nie da, ale próbować możesz :D

giphy.gif

Opublikowano

Chybe, że te oceny mają wagę, to wtedy masz lipe ;/ bo jak masz np, dwie 3 z wagą 1 a trzy 2 z waga np 5 no to wiesz jakiej oceny się możesz spodziewać ;//

Opublikowano

Wiem, że w mojej szkole jest coś takiego jak praca klasowa czy coś takiego jak z oceną się nie zgadzasz. U nas w klasie jest rudy co ma same 1 i 2 ^^, więc zgłosił do dyrektora, że nie zgadza się z 1 z matematyki (12x 1 miał ^^) więc napisał ten cały sprawdzian na 3 i na semestr miał 3 <lel>

Opublikowano

wyjeb jej lepe na pysk i spytaj czy teraz da 2 ,jak nie powtórz czynność aż do skutku.Polecam ! :)

Opublikowano

Zależy także za co owe oceny. 

Porozmawiaj z dyrekcją szkoły, wytłumacz sytuacje i zobacz co oni mają do powiedzenia. 

~ ~

Opublikowano

Jeśli masz w szkole średnią ważoną, a te jedynki masz z kartkówki i ze sprawdzianu wychodzi na to, że masz ich łącznie 5. Jeśli przyjmiemy, że sprawdzian jest wagi 3, a kartkówka wagi 2. Jeśli pozostałe oceny są wagi 1 możliwe, że wychodzi ci średnia poniżej 2. Musisz sobie dokładnie tą średnią wyliczyć. Jeśli faktycznie masz średnią poniżej 2. Niestety, ale miała prawo wystawić ci taką, a nie inną ocenę. U mnie w szkole na każdym przedmiocie jesteśmy inaczej oceniani. Na matematyce musimy mieć średnią 2.0 aby dostać dwójkę. Ja mam 3.99 i pani nie za bardzo chcę mi wystawić 4. :P Na innej lekcji z kolei można mieć średnią 1.0, a dostać dwójkę. Tak na przykład jest u mnie na biologii. Pani twierdzi, że najważniejsze jest dla niej to czy uczeń się stara. ;)

Opublikowano

Też tak miałem, po prostu nie przejmuj się tym. :)

A odwołaaanie... wątpie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...