Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telewizor - Kilka pytań :-)

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem nowego telewizora. Mój obecny 8 letni 37 calowy LG po prostu jest za mały mimo. Myślałem o czymś konkretnym np. LG 60PH6608 jednak tu pojawia się pytanie czy taki telewizor jest dobry chcę po prostu poznać opinię. Może któryś z użytkowników go posiada lub słyszał o nim różne rzeczy. Druga rzecz to rozmiary. Czy taki telewizor nie będzie przypadkiem za duży do 20 metrowego pokoju? ;p

Opublikowano

60 cali ?

mam pokoj 21 metrow, i mam telwizor 3d led samsunga 46 cali, moim zdaniem za maly ;p 60 by bylo lepiej.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

czego jakość jest idealna ? programów TV z Full HD u nas jak na lekarstwo czyli praktycznie nie ma , no chyba ze ma satelitarne albo z kablówki

ogólnie plazma to powoli wycofywane telewizory przy nadchodzącym 4K i lepiej kupić zakrzywiony TV dopasowany do rozmiaru pokoju niż za duży który będzie niewygodny w oglądaniu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Telewizji nie oglądam. Czasami może jakiś film na blu-ray, ale to rzadko. Głównie do grania na konsoli. 60' może się kiepsko odbić na moim wzroku. Dlatego chyba jednak będę zainteresowany 50' ceny są dużo mniejsze, a parę centymetrów nie robi różnicy. Chociaż wczoraj sprawdziłem wymiary 60' calowego telewizora i porównałem do mojego. Bardzo się zdziwiłem, bo mimo wszystko nie jest on jakoś specjalnie gigantyczny. :P Muszę dokładniej odczytać model mojego telewizora. Może to nie jest 37 cali. :D Małe pytanie. Czy opłaca się kupować używany telewizor na allegro w graniach cenowych 1000-1500zł ? Zależy mi jedynie na wielkości i full hd ;p

Opublikowano

Nowe zakrzywione telewizory typu Curved są wyposażone w rozdzielczość 4K, jest to bardzo wysoka jakość obrazu, lecz takie telewizory są kosmicznie drogie, ogólnie technologia posiada już 8K rozdzielczość lecz firmy produkcyjne, chcą zrobić zysk z obecnego 4K, więc za rok lub dwa wyjdzie 8K, i wszyscy nagle rzucą się na nowe wynalazki. 

Typowy trik produkcyjny dla zysku jak z Iphonem, 5 czy 6..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...