Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zagrać w Dota2?

marceli17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, powiem w skrócie.

Gram w lola 2 lata, znudził mnie a pograł bym w MOBĘ której nie znam ^^

to tak, pytania:

-warto zaczynać?

-jak działają te ''sety'' które można dostać za mecz?

-czy jest coś za prawdziwą kasę jak RP w lolu

-kogo polecacie mi na początek? (wiem, że każdy champ jest za darmo)

-myślicie, że po ilu grach mniej więcej będę wiedział co się dzieje? xD

-prawda, że mogę last-hitować moje creepy?

-jest coś takiego jak runy, masterki w lolu?

-*najważniejsze xD* czy ściągając przez STEAM, mogę pobrać np dzisiaj 10%, jutro 10% czy całą grę na raz?

-jest po polsku? (opisy i menu) :)

-podobno można zarabiać na skinach.. możecie mi powiedzieć jak je się sprzedaje? 

-(edit) widziałem na YT poradnik, i koleś F9 zatrzymał grę, to działa na normalnych/rankedowych grach? (oby nie..)

dziękuję z góry, pozdrawiam wszystkich dociarzy :D

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Gra jest po polsku; tak możesz last hitować swoje creepy(tzw. deny, dobicie); za prawdziwą kasę kupujesz sety(doładowujesz portfel steam); tak zatrzymywanie pod f9 działa, ale przeciwnicy i jak i sojusznicy mogą odpauzować(wszystko ma ograniczone użycie); nie ma run i masterek, czysty skill; itemy sprzedajesz na rynku steam z poziomu ekwipunku.

graphic.png

Opublikowano

Jestem początkujący, ale mam nadzieję, że dobrze cię nakieruję.
-warto zaczynać? - Tak
-jak działają te ''sety'' które można dostać za mecz? - Po meczu masz szansę na wygranie seta. Nie zmieniają one umiejętności bohatera, tylko wygląda
-czy jest coś za prawdziwą kasę jak RP w lolu - Chyba nie
-kogo polecacie mi na początek? (wiem, że każdy champ jest za darmo) - Riki, niewidzialna postać, dopiero po zaatakowaniu jest widzialna lub gdy sam atakujesz (tylko na początek, na wyższym poziomie sobie nie poradzi)
-myślicie, że po ilu grach mniej więcej będę wiedział co się dzieje?  xD - Zależy co przez to rozumiesz. Zagrałem kilkadziesiąt gier i coś ogarniam
-prawda, że mogę last-hitować moje creepy? - Chyba tak
-jest coś takiego jak runy, masterki w lolu? - W Lol'a nie grałem, ale na mapie są dwie runy (niewidzialność, xp itp.), odnawiają się co minutę
-*najważniejsze  xD* czy ściągając przez STEAM, mogę pobrać np dzisiaj 10%, jutro 10% czy całą grę na raz?
-jest po polsku? (opisy i menu)  :) - Tak
-podobno można zarabiać na skinach.. możecie mi powiedzieć jak je się sprzedaje? 
-(edit) widziałem na YT poradnik, i koleś F9 zatrzymał grę, to działa na normalnych/rankedowych grach? (oby nie..) - Tak
dziękuję z góry, pozdrawiam wszystkich dociarzy  :D

­

Opublikowano

grałem rikkim, nie podoba mi się zbytnio :p

Ale Lich, daaaamn, zbudowalem taki czerwony item co zadaje DMG magiczny, zjadałem wszystko :D

Dzięki Wam za odpowiedzi, strasznie fajnie mi się gra, szczególnie jak już w 30 minucie wiedziałem co robię :D pozdrawiam :)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

grałem rikkim, nie podoba mi się zbytnio :P

Ale Lich, daaaamn, zbudowalem taki czerwony item co zadaje DMG magiczny, zjadałem wszystko :D

Dzięki Wam za odpowiedzi, strasznie fajnie mi się gra, szczególnie jak już w 30 minucie wiedziałem co robię :D pozdrawiam :)

Z tego co wiem, to Rikim nie poradziłbyś sobie w grach rankingowych; jest on tylko dobry w początkowych fazach gry. 

­

Legenda
Opublikowano

Wszystkim da się wygrać rankedy niezależnie od picku. Możesz spróbować sobie vipera lub venomancera.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...