Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wydajna karta a gry mimo to...

TheBrekson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóż zakupiłem wczoraj kartę graficzną ASUS Nvidia GTX 760 DirectCU II OC i teraz tak.. gry chodzą płynnie niektóre taki bf 3 na ultra da radę ale są co chwile takie przycinki i teraz tak może muszę ustawić coś w programie ASUS GPU Tweak? tylko za bardzo się nie znam więc musi ktoś mi podać dokładnie co mam ustawić. Drugą opcją boję się że to są pozostałe paramenty komputera a szczególnie procesor..

Typ procesora DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 550, 3100 MHz (15.5 x 200) 
Płyta Głowna : MSI DKA790GX (Platinum) (MS-7550)
Pamięć Ram 4 GB

Opublikowano

A ja bym się pokusił o kolejne 4gb ramu.

a właśnie bo też od czasu do czasu wyskakuje mi Blue screen jest odliczanie do 100% i muszę zrestartować kompa i na tym bluescreenie jest napisane Memory Psychical to możliwe że pamięć ram mi nawala? 

Opublikowano

Ewidentnie procesor nie wyrabia. Podaj jeszcze zasilacz (marka, model)

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Battlefield zawsze będzie miał problemy z wydajnością na 2 rdzeniowym procesorze. Dla płynnej rozgrywki przynajmniej 4 rdzenie(np. stary już quad powinien działać lepiej niż nowe i3)

graphic.png

Opublikowano

a właśnie bo też od czasu do czasu wyskakuje mi Blue screen jest odliczanie do 100% i muszę zrestartować kompa i na tym bluescreenie jest napisane Memory Psychical to możliwe że pamięć ram mi nawala? 

Nie wiem dokładnie co mi pisało, ale miałem to samo, że blue screen, i szybkie odlicznie do 100%. Powodem było u mnie brak sp1, przy wlączeniu komputera po blue screen masz informacje o blędzie podaj, a wszystko się wyjasni.

Uczeń
Opublikowano

Czyli co wychodzi na to że Procek a jaki mi polecacie? do 500 zł oczywiście intel core :P

nie kupisz za tyle.

zreszta plyta glowna do wymiany. ramy ddr2 czy ddr3? bo jak ddr2 to tez do wymiany

tak btw co to za pomysl zeby taka karte wpychac do takiego procesora gownianego >.<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...