Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra z rzutem izometrycznym

Evergreen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie ukończyłem moją grę, która właściwie jest tylko sprawdzeniem moich umiejętności i możliwości xna. Do gry wykorzystałem grafiki z gier Diablo i Diablo 2. Niestety program wygląda ubogo z powodu braku czasu, chęci i syfu w kodzie, który sam sobie zrobiłem. Nie jestem też mistrzem photoshop'a, więc grafik edytowałem tyle ile tylko mi motywacja pozwalała. Zapomniałem również dodać dźwięki do gry, ale teraz juz mi się nie chcę. Na tym kończę wymienianie wad i tego czego nie ma, bo nie będzie problemu samemu się domyśleć.

W grze właściwie jesteśmy na jednej planszy i walczymy z przeciwnikami (którzy wyglądają identycznie przez moje lenistwo). Żeby zaatakować wystarczy nacisnąć kursorem na przeciwnika. Każdy pokonany przeciwnik oznacza pojawienie się następnego silniejszego, szybszego i bardziej wytrzymałego. W lewym górnym rogu jest pierwszy (i ostatni. Chęci nie pozwalały na więcej) pancerz. Menu z ekwipunkiem otwiera się klawiszem E, a jeżeli chcemy wyrzucić go podczas trzymania naciskamy ppm. W sumie to cała magia tej gry. Osoby, które pisały gry w xna powinny zrozumieć, że trochę się namęczyłem i właściwie tylko dlatego wstawiam tą grę. Tak naprawdę to można tutaj najwyżej bić sobie rekordy w ilości pokonanych przeciwników (ja pokonałem sześciu). Ostatnie ostrzeżenie to instalator, który jest brzydki, ale się nie przejmujcie. Łatwo to potem wszystko usunąć. 

Zapraszam do wypróbowania mojego programu.

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/460ef26324987eb1f57863ca1777074ec298542b5cc56932b847ba097067ac0b/analysis/1418681859/

Gra:

http://speedy.sh/HcaYA/Diabublo.rar

Skriny:

2hd430p.jpg

313gker.jpg

Opublikowano

@Crisey

Duże firmy tworzą gry też po nauczeniu się podstaw. Wszystko się robi po nauczeniu się podstaw. Nie łapie Twojego argumentu, ale dzięki, że zajrzałeś i oceniłeś.

Opublikowano

@Crisey

Duże firmy tworzą gry też po nauczeniu się podstaw. Wszystko się robi po nauczeniu się podstaw. Nie łapie Twojego argumentu, ale dzięki, że zajrzałeś i oceniłeś.

Chodzi o to, że nawet nie da rady zaatakować tego moba co dla mnie jest śmieszne (no chyba, że coś robię nie tak).

Co do tych dużych firm to mam nadzieje, że mnie nie okłamujesz i byłeś w takowej firmie i wiesz co mówisz, a nie tylko twoje widzi misie hmm :)?

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Chodzi o to, że nawet nie da rady zaatakować tego moba co dla mnie jest śmieszne (no chyba, że coś robię nie tak).

Co do tych dużych firm to mam nadzieje, że mnie nie okłamujesz i byłeś w takowej firmie i wiesz co mówisz, a nie tylko twoje widzi misie hmm :)?

Owszem, da się zaatakować. I faktycznie trzeba trochę bardziej w prawy górny róg wycelować przez mój mały błąd.

Nie trzeba być Einsteinem, żeby się domyślić, że jak ktoś coś robi musiał się najpierw podstaw nauczyć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

aaa widzę że grafika z diablo 2 inventory:)

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

yhy

Opublikowano

Jak na pierwsza dobra nawet w jakim jezyku pisales w jakim programie

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

C# przy użyciu XNA.

a ile ci lini kodu gra zajela

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...