Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DadekDesign * Świąteczny szablon Minecraft * (Projekt)

DadekDesign

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, postanowiłem zrobić coś, czego wcześniej nie widziałem - świąteczny szablon WWW dla serwerów Minecraft.
Pełny projekt znajduje się pod obrazkiem.

878431418675767789124.jpg

Pełny projekt (deviantart - wygodne oglądanie): Kliknij tutaj

Co o tym sądzicie? Proszę, komentujcie!

Opublikowano

Wygląd: Prosty, estetyczny i zrozumiały

Co o tym sądzę? Moja ocena to 9/10

*propozycje*

-Formularz kontaktowy

Nie mogę się doczekać DL ;) ( o ile będzie ) :D

@edit: Swietny pomysł z tym obrazkiem zamiast screenu strony :D

Opublikowano

Ładny i czytelny szablon.

9/10

Sam bym się skusił na taki styl :).

Pozdrawiam

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Witajcie, postanowiłem zrobić coś, czego wcześniej nie widziałem - świąteczny szablon WWW dla serwerów Minecraft.

Pełny projekt znajduje się pod obrazkiem.

878431418675767789124.jpg

Pełny projekt (deviantart - wygodne oglądanie): Kliknij tutaj

Co o tym sądzicie? Proszę, komentujcie!

Projekt bardzo przyjemny dla oka- chodzi mi tutaj o estetykę oraz pomysł. Wszystko co było potrzebne dałeś, ale nie jest to wszystko takie widoczne (na pierwszy rzut oka).

Moim zdaniem jedynym minusem tego (tamten minus to szczegół) projektu jest to, że na końcu (na dole) powinieneś zrobić biały pasek, na którym byś napisał kto wykonał projekt i kontakt.

Proste, ale fajne. Po prostu widać, że miałeś pomysł.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

@Xquartz
Wg mnie wszystko jest czytelne, starałem się jakoś połączyć tą grę z nowoczesnymi stronami o innych tematykach. Nie każda strona posiada stopkę w formie oddzielnej sekcji, a miałem akurat taki pomysł i tak zrobiłem.
Dzięki za opinię! :)

Opublikowano

Całkiem fajny projekt. Tylko trochę pusto tu, nie zna się na miniecrafcie, ale na pewno można by coś tam wsadzić. Z tego co widziałem to na przykład dobrą opcją jest dodanie osób online z avatarami lub jakiś statystyk ;) Poza tym zwiększył bym font w menu i to by było na tyle, pozdrawiam. 

Opublikowano

Nie do konca podoba sie mi uzycie czcionki. Wszystko jedna gruboscia albo wiekszosc, bo nie studiowalem az tak dokladnie.

W dolnym prostokacie "Kontakt" wyglada to wg mnie po prostu zle, bo wszystko powinno byc grubsze.

Nie podobaja sie mi tez te "luki" pod np. "Wesolych swiat". Wg mnie nie pasuja do reszty, ktora jest raczej prosta, kanciasta.

Nawigacja wg mnie zbyt wysoka, a po bokach strasznie pusto.

Patrzac na Twoje inne wstawki z devianta to ten lay wg mnie jest slabawy (w stosunku do innych)

Modna sygnatura.

Opublikowano

@Sqner Jeżeli nie podobała by mi się czcionka (a w zasadzie jej wielkość, grubość) pewnie bym ją zmienił, ale wg mnie tak wygląda ładnie.
Nawigacja miała być prosta i czytelna, stąd taka wysokość i odstępy, a żeby nie była zbyt nudna - dodałem nachodzący na nią render.
Bawię się różnymi stylami, jak pewnie miałeś szansę zauważyć (skoro widziałeś inne projekty), nie przystaje na jednym 'szablonie', więc może ci się nie podobać - szanuję twoje zdanie.

Projekt zrobiłem tak, jak sobie to wyobrażałem, według mnie jest okej. Starałem się zdążyć przed świętami i go zakodować, lecz niestety brakło czasu. Na następne święta go podrasuje i dodam wersje nieświąteczną :)

Dzięki wszystkim wyżej za opinię! :)

Opublikowano

Nawigacja wg mnie zbyt wysoka, a po bokach strasznie pusto.

Ściągnąłem layout i zmierzyłem w gimpie, po bokach jest pusto aby layout można było używać na niższych i wyższych rozdzielczościach, bo szerokość pomiędzy "najważniejszymi elementami" strony to 960px czyli standard :)
PMK3yt4.png

Opublikowano

Ściągnąłem layout i zmierzyłem w gimpie, po bokach jest pusto aby layout można było używać na niższych i wyższych rozdzielczościach, bo szerokość pomiędzy "najważniejszymi elementami" strony to 960px czyli standard :)

Mozna ja optycznie zmniejszyc dopasowywujac rozmiar czcionki i robiac nizsza nawigacje ;) No ale tak jak sie juz wypowiedzial autor - wg niego jest ok, wiec ok. Kwestia gustu.

Modna sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...